Μενού
  • Α-
  • Α+

Ενοχος για δύο βιασμούς κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών ο Δημήτρης Λιγνάδης. Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου κρίθηκε ένοχος για δύο από τους τέσσερις βιασμούς που περιλαμβάνονταν στην ποινική δικογραφία που είχε σχηματιστεί εις βάρος του, πέντε μήνες μετά την έναρξη της δίκης. Στον ηθοποιό δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά ενώ ο εισαγγελέας προτείνει την καταδίκη του σε 12 χρόνια για κάθε πράξη. 

Διαβάστε ακόμη: Δημήτρης Λιγνάδης: «Βράζει» το Twitter με την πρόεδρο που ψήφισε «αθώος σε όλα»

Για τον βιασμό του Π.Φ. ο Δημήτρης Λιγνάδης κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία με 5-2, αφού διαφώνησε η πρόεδρος και ένας σύνεδρος. Για τον βιασμό του Σ. κρίθηκε ένοχος ενώ διαφώνησε ένας ένορκος, ένας σύνεδρος και η πρόεδρος που ζήτησαν να αθωωθεί λόγω αμφιβολιών. Επίσης για τον βιασμό του Α. κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών με 5-2 και για τον βιασμό του Δ.Μ. ομόφωνα αθώος. Στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου, οι τρεις καταγγέλοντες του Δημήτρη Λιγνάδη ξέσπασαν σε λυγμούς.

Νωρίτερα ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε την αναγνώριση του ελαφρυντικού της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και του πρότερου σύννομου βίου. «Δεν θέλω να πιστεύω ότι η δικαιοσύνη επηρεάζεται από τα μέσα. Η δικαιοσύνη είναι ανθρώπινη και σέβομαι την κρίση σας. Όταν μιλάει η δικαιοσύνη, εμείς σιωπούμε. Η ποινή δεν έχει σκοπό να τρομοκρατήσει όποιον διανοείται να διαπράξει το ίδιο αδίκημα, αλλά την καλύτερη εξέλιξη της προσωπικότητας του κατηγορούμενου. Τον αθωώσατε σε μια πράξη, με οριακή πλειοψηφία τον καταδικάσετε σε μια άλλη» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας και απευθυνόμενος στους ενόρκους σημείωσε: «Για αυτό που θα αποφασίσετε, για τα ελαφρυντικά που αφορούν λεπτές νομικές έννοιες, θα πρέπει να σεβαστείτε την γνώση των ειδικών».

«Από την αποδεικτική διαδικασία και συνεκτιμώντας την απολογία του κατηγορουμένου θεωρώ ότι δεν συντρέχουν ελαφρυντικές περιστάσεις στο πρόσωπο του κατηγορουμένου» είπε από την πλευρά του ο εισαγγελέας Κωνσταντίνος Κούντριας, ζητώντας την απόρριψη των ελαφρυντικών

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA