Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην κορύφωσή του βρίσκεται ο κορονοϊός σε σχέση με τα κρούσματα κυρίως στα νησιά με την κατάσταση να βελτιώνεται μετά τα μέσα Αυγούστου, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Πιο συγκεκριμένα, τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας υπολογίζονται σε περίπου 315.000, όπως εκτίμησε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης. 

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: Η τέταρτη δόση mRNA εμβολίου αυξάνει την προστασία σε ηλικιωμένους

Σε ποια νησιά έχει σημειωθεί κορύφωση των κρουσμάτων κορονοϊού

Η διασπορά στην κοινότητα, όπως τόνισε ο κ. Σαρηγιάννης, θα φτάσει στην κορύφωσή της προς το τέλος αυτή της εβδομάδας. Ωστόσο, η κορύφωση έχει ήδη σημειωθεί σε τουριστικές περιοχές όπως η Μύκονος, η Πάρος, η Σαντορίνη αλλά και στις τρεις από τις τέσσερις περιφέρειες, με εξαίρεση το Ηράκλειο, όπου συνεχίζεται η αύξηση. «Έχουμε δημιουργήσει τοπική ανοσία στα νησιά που ηγήθηκαν σε αυτό το κύμα», δήλωσε ο καθηγητής.

Από την άλλη, ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε ότι σε περιοχές όπως η Πιερία, η Ζάκυνθος, η Χαλκιδική, η Κέρκυρα, η Ρόδος και η Θάσος υπάρχει έντονη αυξητική τάση που δεν θα αποκλιμακωθεί στο επόμενο δεκαήμερο καλό θα είναι, σημείωσε, να αυξηθούν έντονα τα τεστ.

Από τον Αύγουστο η αποκλιμάκωση

Καλύτερη θα είναι η κατάσταση τον Αύγουστο ειδικά, από τις 12 και μετά όπως ανέφερε ο καθηγητής, αλλά θα εξαρτηθεί από το πώς θα διαχειριστούμε τις τουριστικές ροές από χώρες όπως Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία όπου εκεί η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση.

Ο κ. Σαρηγιάννης εξήγησε γιατί παραμένει σημαντικό να μην μολυνθεί κάποιος με τον ιό παρότι έχει αρχίσει να επικρατεί το αίσθημα της «κούρασης» για την πανδημία: «Υπάρχει πραγματικά το αίσθημα της κούρασης και το αίσθημα »να κολλήσω να τελειώνω». Δυστυχώς δεν τελειώνουμε με το να κολλήσουμε, υπάρχει διαφυγή ανοσίας και με την Όμικρον μπορείς να ξανακολλήσεις. Ο ιός είναι μια συστημική φλεγμονή του οργανισμού που χτυπάει στα ευαίσθητα μας σημεία. Είναι πραγματικά πολύ σημαντικό να μην κολλήσουμε

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA