Μενού
  • Α-
  • Α+

Η αφέλεια της αποστολής προσωπικών φωτογραφιών μέσω Instagram αποδείχθηκε καταστροφική για μια 29χρονη η οποία έπεσε θύμα εκβιασμού, εκδικητικής πορνογραφίας και στο τέλος και βιασμού, από έναν 30χρονο που γνώρισε μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης. Ευτυχώς, βρήκε το θάρρος να τον καταγγείλει στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και μετά τη σύλληψή του αποδείχθηκε πως με τον ίδιο τρόπο εκβίαζε και μια 28χρονη από την οποία ζητούσε συστηματικά την αποστολή προσωπικών φωτογραφιών και βίντεο.

Ο 30χρονος, ο οποίος διαμένει στον Αλιμο και εργάζεται ως διανομέας φαγητού, γνώρισε την 29χρονη μέσω διαδικτύου και αφού κέρδισε την εμπιστοσύνη της άρχισαν να πραγματοποιούν βιντεοκλήσεις ερωτικού περιεχομένου. Στη συνέχεια όμως άρχισε να την απειλεί με τη δημοσιοποίηση του συγκεκριμένου οπτικού υλικού και την υποχρέωσε να συναντηθούν για να έχουν ερωτική επαφή. Όμως δεν σταμάτησε εκεί. Λίγες ημέρες αργότερα επανήλθε και συνέχισε τον ίδιο εκβιασμό, ζητώντας και πάλι από την 29χρονη να συνευρεθούν ερωτικά.

Το θύμα του εκβιασμού κατέφυγε τότε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και μετά από συνεννόηση με τους αστυνομικούς έκλεισε ραντεβού-παγίδα με τον δράστη ο οποίος και συνελήφθη. Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε πως ο ίδιος 30χρονος ήταν δράστης ανάλογου εκβιασμού μέσω της ίδιας πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, σε βάρος άλλης γυναίκας, μιας 28χρονης η οποία ήδη τον είχε καταγγείλει, όμως δεν είχε ταυτοποιηθεί η πραγματική ταυτότητά του.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία συσκευή κινητού τηλεφώνου και δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι υπολογιστή, όπου βρέθηκε πλήθος αρχείων οπτικοακουστικού υλικού, στο οποίο απεικονίζονταν διάφορες γυναίκες σε προσωπικές τους στιγμές, μεταξύ των οποίων και φωτογραφία της 29χρονης. Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση, ενώ ερευνάται το ενδεχόμενο εμπλοκής του και σε άλλες ομοειδείς - συναφείς πράξεις.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA