Μενού
  • Α-
  • Α+

Το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης στην αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη μέχρι το εφετείο μελετά η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, μετά την απόφαση που εξέδωσε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών. Μετά την παραγγελία που έδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Μαρία Γκανέ, ζήτησε να της διαβιβαστούν άμεσα τα πρακτικά και η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τον Δημήτρη Λιγνάδη προκειμένου να μελετηθεί το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης.

Διαβάστε ακόμη: Καίτη Γαρμπή για τη δίκη Λιγνάδη: «Πύρρειος η νίκη, τα θύματα θα κλείσουν μια για πάντα το στόμα τους»

Η προϊσταμένη της εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας, Μαρία Γκανέ, ζήτησε από τον εισαγγελέα της έδρας Κωνσταντίνο Κούντρια να της διαβιβάσει άμεσα την αναφορά του, στην οποία θα περιλαμβάνονται οι προτάσεις του επί της ενοχής, των ποινών και της αναστολής εκτέλεσης της ποινής του, οι αποφάσεις και οι μειοψηφίες τους.

Τις επόμενες ημέρες η Εισαγγελία Εφετών θα μελετήσει τόσο το εάν είναι επαρκώς αιτιολογημένες οι αποφάσεις της πλειοψηφίας των δικαστών για την αθώωση του Δημήτρη Λιγνάδη για τον ένα από τους βιασμούς ενώ θα αξιολογήσει και τις ποινές που επιβλήθηκαν για τους δύο βιασμούς που καταδικάστηκε, αλλά και την απόφαση χορήγησης αναστολής εκτέλεσης της ποινής του μέχρι να δικαστεί από το Εφετείο.

Πάντως, ο Δημήτρης Λιγνάδης αποφυλακίστηκε καταβάλλοντας 30.000 ευρώ ως ποσό εγγύησης. Μάλιστα, ο ο ηθοποιός και σκηνοθέτης δήλωσε στις κάμερες: «Η ελληνική δικαιοσύνη δεν παρασύρθηκε. Στο τέλος θα δικαιωθώ και η αλήθεια θα αποκατασταθεί».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA