Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση για το τι ακριβώς βρίσκεται εντός του μοιραίου Antonov που κατέπεσε κοντά στην Καβάλα αλλά και στο σημείο της συντριβής, με τους πυροτεχνουργούς να έχουν αναλάβει δράση μετά το ΟΚ από το ειδικό κλιμάκιο ΕΔΛΟ/ΓΕΕΘΑ για μη ύπαρξη τοξικών ουσιών στο σημείο. Συγκεκριμένα, μετά τις έρευνες που πραγματοποίησε ο Ειδικός Διακλαδικός Λόχος του ΓΕΕΘΑ, δόθηκε το «πράσινο φως» για να μπει το ΤΕΝΞ (Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδιών Ξηράς) στο σημείο της πτώσης όπου και έχει ξεκινήσει η διαδικασία της σήμανσης των βλημάτων που μετέφερε το αεροσκάφος.

Τα άτομα που απαρτίζουν την ειδική ομάδα ΤΕΝΞ ερευνούν και σημαίνουν τα βλήματα, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει η συγκέντρωση και απομάκρυνση (ή επί τόπου εξουδετέρωση) του επικίνδυνου υλικού, ανάλογα με την κρίση των πυροτεχνουργών. Μάλιστα, ο Διοικητής του ΤΕΝΞ ανέφερε το απόγευμα της Κυριακής ότι έχουν εντοπιστεί οι 7 από τις 8 σορούς των επιβαινόντων και μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί οι τρεις. Επίσης, έχει βρεθεί ένα αντικείμενο που πιθανολογείται ότι είναι το ένα μαύρο κουτί του αεροσκάφους.

Νωρίτερα σήμερα, εκπρόσωπος της ουκρανικής αεροπορικής εταιρείας «Meridian Cargo» δήλωσε ότι είναι νεκρά και τα οχτώ μέλη του πληρώματος, ουκρανικής καταγωγής. «Φυσικά δεν επιβίωσαν της συντριβής», δήλωσε ο ίδιος εκπρόσωπος τηλεφωνικά στο Reuters. Παρακάτω μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από την επιχείρηση του ΤΕΝΞ:

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA