Μενού
panellinies
Πανελλήνιες εξετάσεις | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Τέλος χρόνου για τους υποψηφίου καθώς τα μεσάνυκτα ολοκληρώνεται η προθεσμία για την υποβολή μηχανογραφικών δελτίων για εισαγωγή σε ΑΕΙ ή το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο σε Δημόσια ΙΕΚ. Οι υποψήφιοι μπορούν να επισκέπτονται, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας, την ηλεκτρονική διεύθυνση michanografiko.it.minedu.gov.gr και να υποβάλουν το Μ.Δ. και το Π.Μ.Δ.

Οι υποψήφιοι μπορούν να επισκέπτονται, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), την ηλεκτρονική διεύθυνση  και να υποβάλουν το Μ.Δ και το Π.Μ.Δ. η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να υποβάλει Μηχανογραφικό Δελτίο είτε για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση είτε για εισαγωγή σε Δημόσια ΙΕΚ μέσω Π.Μ.Δ.

Δεν υπάρχει περιορισμός για τους υποψηφίους στο πλήθος Ι.Ε.Κ. και ειδικοτήτων που μπορούν να επιλέξουν κατά τη συμπλήρωση του παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου. 

Από φέτος, είναι αυξημένες οι ειδικότητες αλλά και οι θέσεις στις οποίες θα έχουν πρόσβαση οι υποψήφιοι μέσω Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την αναβάθμιση και ανάδειξη της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Ειδικότερα:

  • 100 περίπου ειδικότητες εντάσσονται για το έτος κατάρτισης 2022-2023 που θα προσφέρουν δημόσια Ι.Ε.Κ. όλων των Υπουργείων, έναντι 42 ειδικοτήτων που προσφέρονται κατά το τρέχον έτος.
  • 16.514 θέσεις θα είναι πλέον προσβάσιμες μέσω παράλληλου μηχανογραφικού, έναντι 8.077 διατιθέμενων θέσεων κατά το τρέχον έτος κατάρτισης.
  • Εξ αυτών, οι διατιθέμενες θέσεις του Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου στα Ι.Ε.Κ. αρμοδιότητας Υ.ΠΑΙ.Θ. αυξάνονται σε 14.180 από 6.105, ποσοστό αύξησης 132%.
  • Τα τμήματα στα δημόσια Ι.Ε.Κ. αρμοδιότητας Υ.ΠΑΙ.Θ., αυξάνονται σε 710 από 407, ποσοστό αύξησης 74%.

Δικαιούχοι υποβολής του Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ είναι:

  • Οι υποψήφιοι που υπέβαλαν Αίτηση-Δήλωση και συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ημερησίων ή εσπερινών ΓΕΛ/ΕΠΑΛ του 2022. Για την υποβολή του εν λόγω Π.Μ.Δ. θα χρησιμοποιήσουν τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) που έχουν ήδη δημιουργήσει.
  • Οι τελειόφοιτοι των ημερησίων ή εσπερινών ΓΕΛ/ΕΠΑΛ του τρέχοντος σχολικού έτους που δεν συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ/ΕΠΑΛ του 2022. Η δημιουργία του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password) από αυτούς τους υποψηφίους για υποβολή Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου, γίνεται στο ΓΕΛ/ΕΠΑΛ που φοιτούσαν.

Προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το υποβληθέν οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA