Μενού
  • Α-
  • Α+

Ελεύθερος αφέθηκε ο δημοσιογράφος Σταύρος Νικόλας Νιάρχος που είχε συλληφθεί στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό από τις υπηρεσίες πληροφοριών επειδή προσέγγισε ένοπλες οργανώσεις που δρουν στα νοτιοανατολικά της χώρας. Ο 33χρονος είχε συλληφθεί μαζί με έναν Κογκολέζο συνάδελφό του ο οποίος εξακολουθεί να βρίσκεται υπό κράτηση. 

Διαβάστε ακόμη: Σταύρος Νικόλας Νιάρχος: Συνελήφθη από υπηρεσίες πληροφοριών στο Κονγκό ο εγγονός του Σταύρου Νιάρχου

Ο εγγονός του εφοπλιστή Σταύρου Νιάρχου είχε συλληφθεί στο Λουμπούμπασι, στο νοτιοανατολικό Κονγκό, και οδηγήθηκε στην πρωτεύουσα Κινσάσα. Παρέμεινε κρατούμενος για έξι ημέρες και αφέθηκε ελεύθερος. Ο 33χρονος δημοσιογράφος συνεργάζεται με τα αμερικανικά περιοδικά The Nation και The New Yorker. Ο Νιάρχος πήγε στο Κονγκό για να κάνει ρεπορτάζ για την προστασία της φύσης, της οικονομίας και του πολιτισμού, για λογαριασμό του περιοδικού «The Nation», σύμφωνα με την επίσημη διαπίστευσή του. Στις τελευταίες αναρτήσεις του στο Instagram παρουσίαζε φωτογραφικό υλικό από την εξόρυξη πολύτιμων μεταλλευμάτων, μεταξύ των οποίων και σπάνιων ορυκτών για μπαταρίες.

Ποιος είναι ο Σταύρος Νικόλας Νιάρχος 

Ο 33χρονος εγγονός του εφοπλιστή Σταύρου Νιάρχου, γιος του Σπύρου Νιάρχου και της Δάφνης Γκίνες, έχει επιλέξει να ακολουθήσει διαφορετική πορεία από αυτή της οικογενειακής παράδοσης και εργάζεται ως δημοσιογράφος. Το ενδιαφέρον του βρίσκεται στην ερευνητική δημοσιογραφία, έχοντας ταξιδέψει για να καλύψει θέματα, μεταξύ άλλων, σε Κονγκό, Υεμένη, Ιαπωνία και Μπουργκίνα Φάσο, τα οποία έχουν δημοσιευτεί σε Guardian, Independent και Observer.

Μια από τις σημαντικότερες δουλειές του, είναι η πρόσφατη αποστολή του στην Ουκρανία, μετά την έναρξη της εισβολής των στρατευμάτων του Πούτιν, με τον ίδιο να ταξιδεύει στο Λβιβ και να καταγράφει, πέρα από την τραγική καθημερινότητα των αμάχων, τις προσπάθειες των Ουκρανών να περισώσουν από τους βομβαρδισμούς έργα τέχνης και πολιτισμού. Παράλληλα, παρουσίασε και τη δράση του ουκρανικού αντιστασιακού ραδιοφωνικού σταθμού Kraina FM.

Ο Σταύρος Νικόλας Νιάρχος σπούδασε λογοτεχνία και πολιτική στο Yale University και εν συνεχεία πήρε μεταπτυχιακό, με ειδίκευση στη δημοσιογραφία, στο Columbia University, μιλά 5 γλώσσες και θεωρείται… πολυγραφότατος, αφού, τα μεγάλα ρεπορτάζ του φθάνουν μέχρι και μερικές χιλιάδες λέξεις.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA