ΚΟΙΝΩΝΙΑ
21/07/2022 02:10

Κεφαλονιά: Το Αργοστόλι αποκτά ξανά Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Αργοστολίου, το οποίο παραμένει κλειστό, έπειτα από τις σοβαρές ζημιές που υπέστη από τον ισχυρό σεισμό του 2014, ανακατασκευάζεται, σύμφωνα με τις σύγχρονες απαιτήσεις και προδιαγραφές, δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Κεφαλονιά: Το Αργοστόλι αποκτά ξανά Αρχαιολογικό Μουσείο
Πηγή: Eurokinissi
Ανάγνωση:

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Αργοστολίου, το οποίο παραμένει κλειστό, έπειτα από τις σοβαρές ζημιές που υπέστη από τον ισχυρό σεισμό του 2014, ανακατασκευάζεται, σύμφωνα με τις σύγχρονες απαιτήσεις και προδιαγραφές, δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη. Σχεδιασμένο από τον Κεφαλονίτη αρχιτέκτονα Πάτροκλο Καραντινό, με τη μορφή περίπτερου ναού, στέγαζε μέχρι το 2014, τις μόνιμες εκθέσεις, τα εργαστήρια συντήρησης, τα γραφεία διοίκησης, τους χώρους υγιεινής και τους χώρους αποθήκευσης των αρχαιολογικών ευρημάτων.

Διαβάστε ακόμη: Φωτιά στην Πεντέλη - Δημήτρα Κατσαφάδου: Οι φλόγες έφτασαν έξω από το σπίτι της - Η ανάρτηση στο Instagram

«Η προμελέτη ανακατασκευής και επαναλειτουργίας του Μουσείου, που εγκρίθηκε ομόφωνα από το Συμβούλιο Μουσείων του ΥΠΠΟΑ, αφορά στη δομική και γεωμετρική "ανασχεδίαση" του υφιστάμενου κτηρίου και την αντικατάστασή του με νέο, στη μορφή που έχει σήμερα, διατηρώντας τον όγκο και την αισθητική του» πληροφορεί το υπουργείο Πολιτισμού.

«Ο ανασχεδιασμός της αρχιτεκτονικής προμελέτης ακολουθεί τα μορφολογικά στοιχεία του υφιστάμενου κτίσματος. Μελετητικά, ο κύριος όγκος των διαφοροποιήσεων σε σχέση με το υφιστάμενο κτίριο, αφορά το εσωτερικό του. Σκοπός της αρχιτεκτονικής προμελέτης του Αρχαιολογικού Μουσείου Αργοστολίου είναι η αύξηση της ωφέλιμης επιφάνειας για την κάλυψη των αναγκών ενός πιο απαιτητικού κτηριολογικού προγράμματος, η εναρμόνιση του κτιρίου με την ισχύουσα νομοθεσία και η λειτουργική του αναβάθμιση» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ