Μενού
  • Α-
  • Α+

Υπό έλεγχο βρίσκεται πλέον η φωτιά στη Σαλαμίνα που ξέσπασε σε τρία μέτωπα το απόγευμα της Τετάρτης. Συνεχίζουν την επιχείρηση τα εναέρια μέσα για την πλήρη κατάσβεσή της. Εντολή εκκένωσης δόθηκε από τις Αρχές για το Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας, με τους γιατρούς, το διοικητικό προσωπικό και το εξοπλισμό να μεταφέρονται στο 2ο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας.  Σύμφωνα με την πυροσβεστική οι τρεις φωτιές έκαιγαν στον Λόφο Πατρίς, στον Λόφο Ανεμόμυλοι και στο Σαμάρι.

Διαβάστε ακόμη: Φωτιά στην Πεντέλη: 86χρονος γαντζώθηκε από τα κάγκελα της αυλής και δεν άφηνε το σπίτι του

Συνολικά επιχείρησαν 26 πυροσβέστες, με 12 οχήματα, 6 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο. Από τον Πειραιά μετέβη ακτοπλοϊκώς 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Οι Αρχές παραμένουν σε συναγερμό αφού και η αυριανή μέρα θα είναι δύσκολη. Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς της Πολιτικής Προστασίας, στην Αττική θα είναι ιδιαίτερα υψηλός την Πέμπτη (21/7). Για αύριο Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA