Μενού
  • Α-
  • Α+

Μεγάλη φωτιά καίει στην Ηλεία κοντά στο χωριό Αγναντα στον Δήμο Ηλιδας, με ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής με την συνδρομή εναέριων μέσων να επιχειρούν στο σημείο αλλά και να υπάρχει ετοιμότητα ώστε να εκκενωθεί αν χρειαστεί το χωριό. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά στο χωριό υπάρχει λεωφορείο ώστε να απομακρυνθούν οι ηλικιωμένοι κάτοικοι αν αυτό κριθεί απαραίτητο. 

Διαβάστε ακόμη: Φωτιά στα Μέγαρα: Το συγκινητικό σημείωμα που άφησαν πυροσβέστες σε πολίτη που καιγόταν το σπίτι του

Η φωτιά καίει δασική και χορτολιβαδική έκταση, όμως το πύρινο μέτωπο είναι πολύ κοντά στο χωριό καθώς οι άνεμοι στην περιοχή είναι πολύ δυνατοί. Μάλιστα, τραυματίστηκε και ένα πυροσβέστης που επιχειρεί στο σημείο, καθώς υπέστη εγκαύματα και διακομίζεται στο νοσοκομείο Αγιος Ανδρέας στην Πάτρα. Εχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση από αέρος και απ' το έδαφος (41 οχήματα, 80 πυροσβέστες, ένα Πεζοπόρο Τμήμα από την Πάτρα, ένα ΕΠ Erickson, ένα ΕΠ ΑΒ214 2 CL 215 και 2 CL 415). Το θετικό μέχρι στιγμής είναι ότι το δάσος στα ανατολικά, νοτιοανατολικά είναι δρυς και όχι πεύκο. 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA