Μενού
  • Α-
  • Α+

Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου ενός νεογνού, τον οποίο η οικογένειά του καταλογίζει στους γιατρούς του Ιπποκρατείου και του Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης. Οπως καταγγέλλει η γυναίκα, η οποία είχε ήδη δύο υγιέστατα παιδιά και βρισκόταν στην 39η εβδομάδα της κύησης στο τρίτο παιδί της, είχε προγραμματίσει ραντεβού για καισαρική, τρεις ημέρες μετά την αποφράδα ημέρα. Ωστόσο, άρχισαν οι ενοχλήσεις, κάλεσε το εφημερεύον νοσοκομείο, στην προκειμένη το Ιπποκράτειο και μπήκαν οικογενειακώς στο αυτοκίνητο για να μεταβούν στο νοσοκομείο.

Οπως είπε η ίδια στον Alpha, στο Ιπποκράτειο την ενημέρωσαν ότι έληγε η εφημερία κι έπρεπε να πάει αλλού, και στην προκειμένη στο Παπαγεωργίου που εφημέρευε. Η γυναίκα, στη μήνυση κατά παντός υπευθύνου που έχει υποβάλει αναφέρει ότι δεν πήρε καμία γνωμάτευση, κανένα χαρτί, κανένα παραπεμπτικό για να πάει με ασθενοφόρο στο άλλο νοσοκομείο και καταγγέλλει ότι όλα αυτά έγιναν ενώ είχε αφόρητους πόνους κι αίμα.

Η γυναίκα καταγγέλλει ότι από τις 7:00 που ήταν στο Ιπποκράτειο κι εν τέλει την έστειλαν στο Παπαγεωργίου, μπήκε στην γυναικολογική για να γεννήσει στις 10:30. Χάθηκαν δηλαδή 3,5 πολύτιμες ώρες, γιατί ο Γολγοθάς της δεν είχε τελειώσει όταν έφτασε στο Παπαγεωργίου. Την βρήκαν θετική σε έλεγχο covid (σ.σ.: ούσα ασυμπτωματική) κι αντί να την πάνε να γεννήσει, την έβαλαν σε κλινική covid... Το νεογνό βγήκε εν τέλει άσφυγμο όπως αναφέρεται στη μήνυση και διασωληνώθηκε. Παρέμεινε στην εντατική 3 μήνες, αν και ήταν αμφίβολο ότι θα επανερχόταν και τελικά κατέληξε...

«Καταλογίζουμε ευθύνες και κατηγορούμε το μεν Ιπποκράτειο ότι δεν διέγνωσε τον κίνδυνο και στο ότι αργοπόρησαν εν μέρει και στο Παπαγεωργίου στη γυναικολογική, να κάνουν την καισαρική. Εχουμε υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου» είπε ο δικηγόρος της Χαράλαμπος Αποστολίδης μιλώντας επίσης στον Alpha.

Γιαννάκος: Της έκαναν εξετάσεις και της είπα να πάει στο σπίτι της

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος είπε βασιζόμενος σε μαρτυρία συναδέλφου του από το Ιπποκράτειο: Η γυναίκα προσήλθε μία ώρα πριν τη λήξη της εφημερίας. Η γυναίκα εξετάστηκε, έγινε υπερηχογράφημα, καρδιοτοκογράφημα, διαπίστωσαν ότι δεν είχε πρόβλημα και της είπαν να πάει σπίτι της κι αν διαπιστώσει πρόβλημα να πάει σε εφημερεύον νοσοκομείο. Αυτή είναι μαρτυρία συναδέλφων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκος και πρόσθεσε ότι θα διαπιστωθεί από την εισαγγελική έρευνα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA