Μενού
  • Α-
  • Α+

Ευθύνες στο Δήμαρχο και την τοπική αυτοδιοίκηση έριξε η γιατρός που αναγκάστηκε να φύγει από τη Μήλο γιατί δεν έβρισκε σπίτι  για να μείνει. «Εγώ δεν θα το ξαναεπιχειρήσω, δεν μπορώ να μπω ξανά σε αυτή την ταλαιπωρία για δεύτερη φορά αλλά το Κέντρο Υγείας πρέπει να λειτουργήσει, ας το σκεφτούν καλά. Πιστεύω είναι όλοι υπεύθυνοι και ο δήμαρχος και η Τοπική Αυτοδιοίκηση και όλοι που αφήνουν τους γιατρούς και ταλαιπωρούνται» είπε πνευμονολόγος που έφυγε από το νησί εν μέσω τουριστικής σεζόν. 

Διαβάστε ακόμη: Μήλος: Μετά τον ορθοπεδικό, έφυγε και η πνευμονολόγος γιατί δεν είχε σπίτι να μείνει 

Μιλώντας στον ALPHA, η κυρία Νικολάου είπε πως έψαξε κατάλυμα για να μείνει «αλλά ήταν δύσκολο, έχουν βρει σπίτια ενοικιαζόμενα και κανένας δεν συμφέρει να δώσει έναν μικρό χώρο για μόνιμη κατοικία, γιατί τα χρήματα που βγάζουν από τους τουρίστες είναι πολλαπλάσια. Ισως πρέπει να δημιουργηθεί ένα μέρος για να φιλοξενεί γιατρούς. Βέβαια αυτό είναι μακροπρόθεσμο. Ο πρόεδρος του Κέντρου Υγείας μας είπε ότι το σκέφτεται. Οι γιατροί δεν μπορούν να βρουν καταλύματα είναι πανάκριβα. Ο άλλος ο συνάδελφος έμεινε αλλά έχει μεγαλύτερες αντοχές, εγώ δεν άντεξα. Δεν πρόκειται να επιστρέψω». 

Οσον αφορά το κόστος ενός καταλύματος για να μείνει «δεν γνωρίζω, προσπάθησα να το μάθω. Υπάρχουν ξενοδοχεία πολυτελείας που είναι απλησίαστα. Τα απλά καταλύματα αν παίρνει 60 ευρώ την ημέρα από τουρίστες για έναν μικρό χώρο, φαντάζεστε να το νοικιάσει για 300 και 400 ευρώ; Δεν τον συμφέρει. Εχει πάρα πολύ τουρισμό το νησί, οι περισσότεροι είναι ξένοι, όχι Ελληνες. Δεν τους συμφέρει να νοικιάσουν σπίτια για να μείνει κάποιος για 2 -3 χρόνια. Είναι λογικό, κανείς δεν θυσιάζεται. Αν είσαι επιχειρηματίας και ασχολείσαι με τον τουρισμό δεν σε συμφέρει. Φιλοξενήθηκα 2-3 μέρες, ένιωσα υποχρέωση και δεν μπόρεσα να μείνω άλλο».

Μήλος: «Σκοτωμός» για τον ορθοπεδικό 

Υπενθυμίζεται πως η άφιξη του ορθοπεδικού στη Μήλο είχε «ανάψει φωτιές» αφού ο γιατρός δεν είχε σπίτι και ο πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Κώστας Μακρής αποφάσισε να κάνει εργασίες στο Κέντρο για να μείνει. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο δήμαρχος Μανώλης Μικέλης να του κάνει μήνυση. Ο δήμαρχος μήνυσε τον κ. Μακρή για δημιουργία αυθαίρετης κατασκευής καθώς το κτίσμα στο οποίο γίνονταν εργασίες για τη φιλοξενία του γιατρού και της οικογένειάς του είναι ιδιοκτησίας του Δήμου. «Σκέφτηκα το ιατρείο που είναι 120 τ.μ. να διαμορφώσω το ένα μέρος για να φιλοξενηθεί προσωρινά ο γιατρός» είχε πει ο κ. Μακρής. «Έχουμε φτάσει μέχρι τον πρωθυπουργό, είναι ενημερωμένο το υπουργείο. Ζητάμε γιατρούς και θα ερχόταν ο γιατρός και δεν θα τον φιλοξενούσαμε;», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Μικέλης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA