Μενού
  • Α-
  • Α+

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στον Εβρο στην περιοχή της Δαδιάς. Νωρίτερα υπήρξε νέα αναζωπύρωση στο βόρειο τμήμα της φωτιάς που έφερε την άμεση επέμβαση των επίγειων δυνάμεων της Πυροσβεστικής και της Δασικής Υπηρεσίας. Συνολικά η εικόνα  παραμένει η ίδια καθώς δεν υπάρχει συμπαγές μέτωπο, με τη φωτιά να είναι καθηλωμένη και να κινείται αργά και χαμηλά από κάτω. Οι εναέριες συνεχίζουν τις ρίψεις, όσο ο άνεμος βοηθάει, ενώ η προσπάθεια με χωματουργικά γίνεται βορειοδυτικά. Σε εκείνο το σημείο μάλιστα εστιάζεται η μεγάλη προσπάθεια και με τα εναέρια.

Διαβάστε ακόμη: Φωτιά στην Πεντέλη - Κάτοικος Ντραφίου: «Εξωπραγματικό αυτό που βλέπω από πλευράς οργάνωσης και ταχύτητας»

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σουφλίου, Παναγιώτη Καλακίκο, από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πυρκαγιάς η προσπάθεια των δυνάμεων κατάσβεσης επικεντρώνεται στην αποτροπή προσέγγισης της πυρκαγιάς σε κατοικημένες περιοχές, οι οποίες μέχρι στιγμής δεν έχουν απειληθεί. Σημειώνεται, ότι η βλάστηση της περιοχής (πυκνό πευκοδάσος με δέντρα μεγάλης ηλικίας) που έχει παραδοθεί στις φλόγες καθιστά ιδιαιτέρως δύσκολο το έργο της κατάσβεσης.

Το πρόβλημα είναι ότι λόγω του παρθένου δάσους και των ειδικών μέτρων προστασίας που ισχύουν για τα σπάνια αρπακτικά πουλιά, δεν υπάρχουν σε κάποια σημεία δρόμοι πρόσβασης για τις επίγειες δυνάμεις και έτσι μόνο με εναέρια μέσα μπορεί να σβήσει η φωτιά, όπως σημειώνουν τα τοπικά Μέσα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA