Μενού
  • Α-
  • Α+

Ξύλινα στυλιάρια, γυάλινα μπουκάλια μπύρας, πυροσβεστήρες, κράνη, αλεξίσφαιρο γιλέκο και αντισφυξιογόνες μάσκες ήταν μερικά από τα αντικείμενα που συνέλεξαν οι άνδρες της αστυνομίας κατά την έρευνα στην εκκενωμένη πλέον κατάληψη «111» στην οδό Εγνατία, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, στο πάρκο που βρίσκεται δίπλα στο κτήριο της κατάληψης οι αστυνομικοί βρήκαν ένα μαχαίρι κουζίνας.

Διαβάστε ακόμη: Λάρισα: Μαχαίρωσε τον πατέρα του στον ύπνο και χαροπαλεύει - Χειροπέδες σε 18χρονο

Απο την έρευνα που πραγματοποίησε το κλιμάκιο του ΔΕΔΔΗΕ, διαπιστώθηκε ότι είχε γίνει παράνομη ηλεκτρική εγκατάσταση με αυτοσχέδια συστήματα και συνδέσεις προκειμένου οι καταληψίες να ρευματοδοτήσουν παράνομα τον χώρο. Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά το γεγονός ότι πριν μερικά χρόνια ο ΔΕΔΔΗΕ είχε προχωρήσει στο κόψιμο μιας παροχής, χρησιμοποίησαν τρόπο με τη μέθοδο του by pass για να έχουν εκ νέου πρόσβαση στο ρεύμα.

Παρουσία εισαγγελέα, δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. εισήλθαν στην κατάληψη και εκκένωσαν τον χώρο ώστε να αποδοθεί στον ιδιοκτήτη, που είναι ο Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), σύμφωνα με το voria.gr. Εντός του κτηρίου δεν βρισκόταν κάποιο άτομο. Επιπλέον, έχει γίνει κάλεσμα από τα άτομα του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού χώρου στην Κάμαρα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την εκκένωση της κατάληψης. Σημειώνεται ακόμα ότι οι αρχές προχωρούν στο σφράγισμα της κατάληψης «111».

Θεοδωρικάκος: Ένα άβατο παρανομίας τελείωσε

Με ανάρτησή του στους προσωπικούς του λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στην επιτυχή, όπως τη χαρακτηρίζει, στοχευμένη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την εκκένωση της κατάληψης 111. Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρει στην ανάρτησή του: «Ένα ακόμη άβατο παρανομίας τελείωσε στη Θεσσαλονίκη. Εκκενώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία η «κατάληψη 111» σε κτήριο που ανήκει στο ΕΦΚΑ. Συνεχίζουμε αποτελεσματικά!»

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Ftakistheodorikakos%2Fposts%2Fpfbid0Hti4A4aLJeqpn5xhEdfDRWhifchV7YxNjka5SSEkZvG6SDpNvmnjNMTySBv6mhb2l&show_text=true&width=500

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA