Μενού
  • Α-
  • Α+

Συνεχίζει να μαίνεται η μεγάλη φωτιά στη Λέσβο, με τους καπνούς από τις φλόγες να έχουν φτάσει μέχρι τις... Κυκλάδες, όπως έκανε γνωστό μέσω ανάρτησης ο Γιάννης Καλλιάνος. Συγκεκριμένα, ο γνωστός μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ ανέβασε στο Facebook μια φωτογραφία από δορυφόρο που δείχνει ότι ο καπνός από τη φωτιά στη Μυτιλήνη έχει φτάσει έως τις Κυκλάδες και συγκεκριμένα στην Κύθνο και στη Σέριφο.

Στην ανάρτηση του αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πριν από λίγο η εικόνα από τον δορυφόρο δείχνει ξεκάθαρα ότι λόγω των ισχυρών Βόρειων – Βορειοανατολικών ανέμων 6-7 μποφόρ (ριπές) που πνέουν στο Αιγαίο, ο καπνός από τη φωτιά στα Βατερά της Λέσβου έφτασε μέχρι περίπου και το ύψος της Κύθνου και της Σερίφου στην περιοχή των Κυκλάδων. Μέχρι το τέλος της ημέρας θα φτάσουν και ακόμη νοτιότερα. Μιλάμε για τεράστια καταστροφή στο νησί!

Για άλλο ένα καλοκαίρι όλη η Ελλάδα καίγεται! Κάθε μέρα και αλλού, κάθε ώρα και σε άλλη γωνιά της χώρας, κάθε τόσο και χιλιάδες στρέμματα πράσινου γίνονται στάχτη! Τι άλλο να κάνουν πια οι πυροσβέστες, οι πιλότοι, ο στρατός, η αστυνομία, οι εθελοντές, η πολιτική προστασία, ο κρατικός μηχανισμός, ο Πρωθυπουργός; Όλοι είναι άυπνοι εδώ και εβδομάδες! Εμπρησμοί; Κλιματική κρίση; Εν αγνοία πυρκαγιές; Εκρήξεις πυλώνων; Καύσωνες; Μποφόρ; Ερωτήματα πολλά και άλλα τόσα που κάθε καλοκαίρι μας απασχολούν...».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA