Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο προκαταρκτικός έλεγχος στο νοσοκομείο που καταγγέλλεται ότι δεν εξυπηρέτησε την έγκυο γυναίκα επειδή έληγε η εφημερία με αποτέλεσμα να χάσει το παιδί της στη Θεσσαλονίκη. Ο δικηγόρος της γυναίκας, Χαράλαμπος Αποστολίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, κάνει λόγο για λειψό τοκοκαρδιογράφημα, ενώ επισημαίνει πως «υποτίθεται πως τις έκαναν εξετάσεις. Αν την εξέταζαν κανονικά όμως θα έπρεπε να οδηγηθεί εσπευσμένα στο ακροατήριο, διότι το μωρό κατέβαινε με τα πόδια».

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη: Εξαφάνιση 14χρονης - Συναγερμός στην αστυνομία

«Της είπαν "τελειώνουμε σε μισή ώρα, πηγαίνετε στο Παπαγεωργίου", δεν της έδωσαν συνοδευτικά έγγραφα, έχασαν ακόμα μισή ώρα και έτσι το παιδί χάθηκε» τονίζει χαρακτηριστικά ο δικηγόρος. «Είναι θαύμα που σώθηκε η γυναίκα, οφείλεται στους καλούς χειρισμούς του Παπαγεωργίου. Το Ιπποκράτειο έχει την ευθύνη» καταγγέλλει. «Αν στο Ιπποκράτειο της έκαναν καισαρική, η οικογένεια θα είχε το τρίτο της παιδί τώρα» συνεχίζει. 

Το «Ιπποκράτειο», στο οποίο πήγε στις 7:00 το πρωί και του οποίου η εφημερία έληγε στις 8:00, είπε για την υπόθεση: «Εξετάστηκε από μαία και γιατρό στην Covid κλινική βάσει πρωτοκόλλου - Δεν έχριζε άμεσης εισαγωγής». Η καταγγέλλουσα υποστηρίζει ότι στις 7:00 ήταν στο Ιπποκράτειο και 7:02 ήταν μέσα στην κλινική. «Δεν έβρισκα κανέναν. Βρήκα έναν security και μετά βρήκα μια κοπέλα, που μου είπε να βγω έξω, γιατί είχα covid και μου είπε ότι δεν μπορούσαν να με εξυπηρετήσουν γιατί είχαν δίδυμη καισαρική και δεν θα προλάβαιναν να με αναλάβουν γιατί έληγε η εφημερία».

Από την πλευρά του, το «Παπαγεωργίου» το οποίο κατηγορεί η καταγγέλλουσα για μεγάλη καθυστέρηση κι ολιγωρία, ανέφερε σε ανακοίνωσή του: «Προσήλθε στα εξωτερικά ιατρεία στις 8:40 και στις 9:10 ολοκληρώθηκε η εξέταση. Αποφασίστηκε η διενέργεια επείγουσας καισαρικής τομής. Στις 9:30 μπήκε στο χειρουργείο Covid-19. Το έμβρυο γεννήθηκε χωρίς σφυγμό, διασωληνώθηκε άμεσα και διακομίσθηκε στη ΜΕΘ νοσηλείας νεογνών».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA