Μενού
  • Α-
  • Α+

Νομοτελειακά θα καταλήξουν να γίνουν οι επόμενες γενιές εγκληματιών, αν δεν σταματήσει εν τη γενέσει η παραβατική τους δράση. Οπως λέει μάλιστα ένας ανήλικος, μέλος συμμορίας από τον Πειραιά, «αν δεν κόψεις έγκαιρα, θα καταλήξεις ή στη φυλακή ή θα γίνεις πρεζάκι». Η βία των ανηλίκων είναι εδώ και δυστυχώς αποτελεί μάστιγα που χρειάζεται να παταχθεί άμεσα. Το ρεπορτάζ του Alpha σοκάρει και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στην κοινωνία και στην πολιτεία έτσι ώστε να ληφθούν μέτρα για να μην φτάσει η κατάσταση να γίνει μη αναστρέψιμη...

«Μπορεί να αράζουμε σε μια πλατεία και να έρχονται από άλλη περιοχή και να γίνεται τσαμπουκάς» λέει ο ανήλικος συμμορίτης στον ρεπόρτερ του Alpha. Η δική του «ομάδα» δρα στον Πειραιά και στα πέριξ... Αλλοι ανήλικοι καταθέτουν είτε τις δικές τους εμπειρίες είτε φίλων τους, που πέφτουν θύματα ξυλοδαρμών και ληστειών. Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα στοιχεία της ΕΛΑΣ που αφορούν ακόμα και σε θανατηφόρες επιθέσεις από ανήλικους.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, καταγράφεται ένας φόνος κάθε μήνα με συμμετοχή ανήλικου και ένας ξυλοδαρμός κάθε 20 ώρες ακόμα και σε μέσα μαζικής μεταφοράς, όπου τα κρούσματα παραβατικότητας ολοένα και πυκνώνουν.

Η Αστυνομία έχει χαρτογραφήσει 16 μεγάλες συμμορίες ανηλίκων που δρουν σε πέντε περιοχές της Αττικής. Στις κεντρικές περιοχές γύρω από τον Βύρωνα, το Παγκράτι, την Καισαριανή κα του Ζωγράφου, τις δυτικές από Πατήσια κι Αγιο Παντελεήμονα μέχρι Σεπόλια και Κολωνό, τις κεντρικές σε Ακρόπολη και Μοναστηράκι, και στις νότιες από Καλλιθέα, Μοσχάτο μέχρι Δάφνη και Ηλιούπολη. Οπως λένε οι συμμορίτες «επικρατούν οι δυτικές που είναι πιο δυνατές», ενώ τα παιδιά από Ζωγράφου κι εκεί γύρω είναι "στη φάπα"...»

Τα νούμερα που σοκάρουν

Το 2021 από ανήλικους (7-17 ετών) καταγράφηκαν

  • 2.128 κλοπές και διαρρήξεις 
  • 444 περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών
  • 422 περιστατικά ξυλοδαρμών και σωματικών βλαβών
  • 355 συλλήψεις για οπλοχρησία και οπλοφορία
  • 311 ληστείες
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA