Μενού
  • Α-
  • Α+

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης (26.07.2022) στη Μάνδρα, στην περιοχή Νέα Ζωή, ανατολικά της επαρχιακής οδού Αθηνών – Θηβών. Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής είναι μεγάλη καθώς στο σημείο επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 16 οχήματα. Μάλιστα, τα εναέρια μέσα έχουν ενισχυθεί καθώς τώρα επιχειρούν 2 CL215, 2 Erickson, ένα ΑΒ214 και ακολουθεί και ένα CL415. Λίγο μετά τις 18.00 δόθηκε εντολή εκκένωσης για τους οικισμούς Νέος Πόντος και Νέα Ζωή.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 17:00 στην περιοχή του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας Αττικής, σε δασική έκταση. Αμεσα κινητοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, με το πύρινο μέτωπο να κινείται παράλληλα της Επαρχιακής οδού Αθηνών Θηβών ενώ μέχρι στιγμής δεν απειλούνται σπίτια. Στην επιχείρηση συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο μήνυμα που εστάλη στους κατοίκους της περιοχής από τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 αναφέρεται: «Αν βρίσκεστε στους οικισμούς Νέος Πόντος και Νέα Ζωή εκκενώστε τώρα προς Μάνδρα»

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Παράλληλα, έκτακτη ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 18.00 από τον Εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Επιπυραγό Ιωάννη Αρτοποιό από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων στο Μαρούσι, ο οποίος και γνωστοποίησε πως συνολικά 89 πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει το τελευταίο 24ωρο στην χώρα μας.

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων

Η κυκλοφορία έχει διακοπεί στα εξής σημεία:

  • ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ- ΘΗΒΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΩΤΗΡΑΣ, ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΜΑΝΔΡΑ
  • ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ- ΘΗΒΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΆΝΝΗΣ, ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΜΑΝΔΡΑ
  • ΑΝΩΝΥΜΗ ΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΠΟΝΤΙΩΝ, ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΜΑΝΔΡΑ.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA