Μενού
  • Α-
  • Α+

Μια νέα εκδοχή για τον τραγικό θάνατο του 22χρονου Jack Fenton από έλικα ελικοπτέρου χθες, στο δυστύχημα στο ελικοδρόμιο του κτήματος Λώλου, στα Σπάτα, παρουσιάζει η Daily Mail. Σημειώνεται, ότι ο 22χρονος Jack Fenton χτυπήθηκε όταν πλησίασε στο πίσω μέρος του ελικοπτέρου Bell 407, ενώ οι κινητήρες του ήταν ακόμη ενεργοποιημένοι στις 6.20 μ.μ. στην Αθήνα χθες, αφού επέστρεψε από τη Μύκονο με τρεις φίλους του.

Διαβάστε ακόμη: Σπάτα: Ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες για τον θάνατο του 21χρονου Jack Fenton

Οι Έλληνες ερευνητές δήλωσαν ότι ο Fenton είχε βγει από το ελικόπτερο μαζί με τους τρεις φίλους του, James Yeabsley, 19 ετών, τον πρώην φοιτητή του Πανεπιστημίου του Bournemouth Max Savage, 20 ετών, και τον 20χρονο Jack Stanton Gleaves.Αφού αποβιβάστηκε από το ελικόπτερο, ο Jack Fenton πιστεύεται ότι επέστρεψε χωρίς συνοδεία στην πίστα, όπου το αεροσκάφος εξακολουθούσε να λειτουργεί, και αγνόησε τις προειδοποιήσεις να σταματήσει, υποστήριξε ο κ. Ιωάννης Κανδύλης, πρόεδρος της ελληνικής επιτροπής αεροπορικών ατυχημάτων, στην Daily Mail.

«Και οι τέσσερις επιβάτες είχαν αποβιβαστεί και τους είχαν συνοδεύσει σε ιδιωτικό σαλόνι, αναμένοντας μια ιδιωτική πτήση για το Λονδίνο», δήλωσε ο Ιωάννης Κανδύλης. «Αλλά καθώς βρίσκονταν στο σαλόνι, το θύμα ξέφυγε και επέστρεψε στην πίστα, τρέχοντας προς το ελικόπτερο με γρήγορο ρυθμό. Μάρτυρες με τους οποίους μιλήσαμε είπαν ότι είχε ένα τηλέφωνο στο αυτί του και προχωρούσε γρήγορα προς το αεροσκάφος, αψηφώντας το προσωπικό εδάφους που του φώναζε ''σταμάτα!", "σταμάτα!".

Ειδοποιήθηκαν αμέσως οι γονείς του να αλλάξουν ελικοδρόμιο

Ο κ. Κανδύλης δήλωσε ότι εξαιτίας του δυστυχήματος οι γονείς του Fenton, οι οποίοι επέστρεφαν επίσης από τη Μύκονο στην Αθήνα με άλλο ελικόπτερο, ενημερώθηκαν να μην προσγειωθούν στο εν λόγω ιδιωτικό ελικοδρόμιο, αλλά στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας. «Δεν υπήρχε περίπτωση να τους βάλουμε να προσγειωθούν στο ιδιωτικό αεροδρόμιο (στην Παιανία), με τη σορό του γιου τους να βρίσκεται καλυμμένη στην άσφαλτο».

Ο κ. Κανδύλης ανέφερε ακόμη ότι ο πιλότος και τα δύο μέλη του πληρώματος εδάφους στο ιδιωτικό ελικοδρόμιο στην Παιανία, που συνελήφθησαν, κατέθεσαν ενώπιον εισαγγελέα, ενώ κατέθεσαν και στην επιτροπή που διερευνά τα αίτια του πρωτοφανούς ατυχήματος.

Διαψεύδει ο φίλος του 22χρονου, Jack

Ο Jack Stanton-Gleaves, 20 ετών, του οποίου ο πατέρας Robin Stanton-Gleaves είναι ιδιοκτήτης και πρόεδρος της ομάδας Bromley FC της National League, δήλωσε στη MailOnline: «Δεν δόθηκαν οδηγίες κατά την έξοδο από το ελικόπτερο και κανείς δεν μας συνόδευσε στο σαλόνι. Το μόνο που έκαναν ήταν να μας ανοίξουν τις πόρτες. Αποβιβαστήκαμε μόνοι μας και κανείς δεν εμπόδισε τον Jack να πάει στο πίσω μέρος του ελικοπτέρου. Κανείς μας δεν έφτασε στο σαλόνι πριν συμβεί το δυστύχημα. Άκουσα ανθρώπους να λένε ότι ο Jack μιλούσε στο τηλέφωνό του και έτρεξε πίσω στο ελικόπτερο και αυτό είναι εντελώς αναληθές. Δεν μιλούσε στο τηλέφωνό του και δεν ξέρω γιατί στράφηκε προς το πίσω μέρος του ελικοπτέρου».

Ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες για τον θάνατο του 22χρονου 

Ελεύθεροι αφέθηκαν από την εισαγγελία οι τρεις συλληφθέντες για την πτώση του μοιραίου ελικοπτέρου, που οδήγησαν στον τραγικό θάνατο του 22χρονου.  Oι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να απαγγελθούν κατηγορίες, καθώς θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η εισαγγελική έρευνα, για τα αίτια του συμβάντος στο πλαίσιο της οποίας θα αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες.

Υπενθυμίζεται ότι ο ένας από τους συλληφθέντες είναι ο πιλότος του ελικοπτέρου, ενώ οι άλλοι δύο είναι τεχνικοί εδάφους της εταιρείας από την οποία ο 22χρονος και οι φίλοι του είχαν μισθώσει το ελικόπτερο. Την προανάκριση για το περιστατικό έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής και πραγματογνώμονας αεροπορικών ατυχημάτων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA