Μενού
  • Α-
  • Α+

Η ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης θα βρίσκονται από σήμερα, Τετάρτη 27 Ιουλίου, σε ψηφιακή μορφή στο κινητό τηλέφωνο των πολιτών μέσω της εφαρμογή Gov.gr Wallet που αναμένεται να ανοίξει μέσα στην ημέρα. Η νέα ηλεκτρονική ταυτότητα θα γίνεται αποδεκτή από οργανισμούς και φορείς του Δημοσίου, αφού θα περιλαμβάνει ένα QR, το οποίο θα μπορεί να «σκανάρει» ο υπάλληλος του φορέα ή του οργανισμού προκειμένου να πιστοποιήσει την ταυτότητα του πολίτη.

Διαβάστε ακόμη: Gov.gr Wallet: Σε εφαρμογή το ψηφιακό πορτοφόλι για ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνει ο κάθε ενδιαφερόμενος για το app είναι να επισκεφθεί τα ψηφιακά καταστήματα Google Play και App Store -ανάλογα το λειτουργικό σύστημα του τηλεφώνου- ώστε να κατεβάσει τη νέα εφαρμογή που προσφέρεται από την κυβέρνηση και τη σελίδα «Hellenic Republic». Μόλις γίνει η εγκατάσταση του ο χρήστης καλείται είτε να συνδεθεί είτε να σκανάρει κάποιο έγγραφο. Η σύνδεση μπορεί να γίνει μέσω Taxis, με τους κωδικούς taxisnet ή με σύνδεση μέσω άλλου ιδρύματος. 

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής με το car wallet οι οδηγοί δεν θα χρειάζεται να έχουν μαζί τους το δίπλωμα και την ταυτότητα. «Θα μπορούμε να έχουμε την επιλογή να τα επιδεικνύουμε από το κινητό μας» είπε και συνέχισε: «Η καινοτομία αυτή βελτιώνει αφενός την καθημερινότητα των πολιτών και μειώνει την ταλαιπωρία ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζει προβλήματα διαφάνειας». Τα δύο έγγραφα θα μπορούν να αποθηκευτούν μέσα στο ψηφιακό πορτοφόλι, εκεί που ήταν και το πιστοποητικό εμβολιασμού, και άμεσα θα τεθούν σε ισχύ.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι η αποθήκευση των άνωθεν στοιχείων θα μπορεί να γίνει από μία μόνο κινητή συσκευή φυσικόυ προσώπου. Στόχος μετά το δίπλωμα και την ταυτότητα, είναι να «μπει» στα κινητά μας τηλέφωνα το ΚΤΕΟ και η ασφάλεια.

Σημειώνεται πως τα νέα ψηφιακά δελτία ταυτότητας και της άδειας οδήγησης είναι ψηφιακά έγγραφα που εκδίδονται μέσω του gov.gr και είναι πλήρως ισάξια με τα έγχαρτα έγγραφα, για κάθε νόμιμη χρήση εντός της Ελληνικής επικράτειας. Δεν αποτελούν διεθνή ταξιδιωτικά έγγραφα. Επίσης, δεν καταργείται η παραδοσιακή ταυτότητα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA