Μενού
  • Α-
  • Α+

Δεν πρόλαβαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους οι κάτοικοι στην περιοχή Βρίσα της Λέσβου και εκκενώνουν ξανά, μετά από μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς στα βόρεια του οικισμού. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η αναζωπύρωση έγινε στην περιοχή Λαγκάδα και επιχειρούν πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο για τον περιορισμό της φωτιάς. Την άμεση εκ νέου εκκένωση του οικισμού της Βρίσας αποφάσισε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξίαρχης Βέρρος, μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Διαβάστε ακόμη: «Ευχαριστούμε για όλα, κουράγιο»: Συγκινούν τα γεύματα αγάπης των κατοίκων για όσους παλεύουν με τις φλόγες στη Δαδιά

Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, στη Λέσβο υπάρχει αναζωπύρωση στο βορειοδυτικό τμήμα του μετώπου προς Βρίσα. Δεν απειλείται άμεσα το χωριό, αλλά δόθηκε προληπτικά μήνυμα από το 112 για εκκένωση προς Πολύχνιτο. Επιχειρούν ένα Μι8, ένα PZL, φθάνουν στο νησί 2 CL415 και έχουν απογειωθεί από Βόλο 3 Air Tractors.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι δεν υπήρχε πλέον ενεργό μέτωπο, με τους κατοίκους των κοινοτήτων Βρίσας και Σταυρού να επιστρέφουν στα σπίτια τους με απόφαση του Δήμου Δυτικής Λέσβου ύστερα από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Ωστόσο, οι κάτοικοι της Βρίσας καλούνται να εκκενώσουν ξανά, σύμφωνα με την ΕΡΤ. 

Συγκρατημένη αισιοδοξία για τη φωτιά στον Εβρο

Την ίδια ώρα, «αέρας» συγκρατημένης αισιοδοξίας «φύσηξε» στο Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς, καθώς οι δυνάμεις πυρόσβεσης φέρεται να έχουν καθηλώσει τη φωτιά στο πυροφυλάκιο της Λευκίμμης. Επιχειρώντας ακατάπαυστα για την περαιτέρω αποδυνάμωση και εξάλειψη του εναπομείναντος από χθες πύρινου μετώπου που κινούνταν απειλητικά προς την περιοχή όπου βρίσκεται η αποικία του Μαυρόγυπα, στόχος πλέον είναι, σύμφωνα με τις δασικές υπηρεσίες, η πρόληψη αναζωπυρώσεων.

Η ένταση του ανέμου μέχρι στιγμής αποδεικνύεται σύμμαχος του επιχειρησιακού σχεδιασμού και οι επίγειες δυνάμεις κινούνται τόσο περιμετρικά του βασικού μετώπου όσο και διάσπαρτα σε όλη τη δασική έκταση σβήνοντας τις όποιες εστίες εμφανίζονται. Ενεργό παραμένει μέτωπο προς το Λύρα η κατεύθυνση και η ένταση του οποίου όμως δεν εμπνέει προς το παρόν ιδιαίτερη ανησυχία. Οι προβλεπόμενοι από την ΕΜΥ στις επόμενες ώρες βόρειοι άνεμοι εντείνουν την επιφυλακή του συνόλου των δυνάμεων, επίγειων και εναέριων που με αμείωτη ένταση συνεχίζουν τη μάχη της κατάσβεσης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA