Μενού
  • Α-
  • Α+

Ανακοίνωση για το τραγικό δυστύχημα που έλαβε χώρα στο ελικοδρόμιο στα Σπάτα, όπου ο νεαρός Jack Fenton έχασε τη ζωή του, εξέδωσε η εταιρεία στην οποία ανήκει το ελικόπτερο. Ο 22χρονος Βρετανός μαζί με άλλους τρεις φίλους του από την Αγγλία είχαν μισθώσει το ελικόπτερο, για να μετακινούνται από νησί σε νησί στη διάρκεια των καλοκαιρινών τους διακοπών στο Αιγαίο. Το δυστύχημα συνέβη όταν το ελικόπτερο προσγειώθηκε και αποβιβάστηκαν οι 4 άνδρες. Ο άτυχος νεαρός είχε μόλις βγει από το ελικόπτερο και υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, χτύπησε στο ουραίο στροφείο του ελικοπτέρου που περιστρεφόταν, βρίσκοντας τραγικό θάνατο.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται: «Η πτητική δραστηριότητα της εταιρείας μας, από το έτος 2004 έως και σήμερα, έχει καταγράψει δεκάδες χιλιάδες ώρες πτήσης σε ένα ευρύ φάσμα αερομεταφορών το οποίο, εκτός από τη μεταφορά προσώπων, περιλαμβάνει έργα όπως αεροδιακομιδή ασθενών και αεροφωτογραφήσεις, χωρίς να καταγραφεί το παραμικρό ατύχημα. Παραλλήλως, είμαστε πιστοποιημένος φορέας εκπαίδευσης και εξέτασης χειριστών αεροπλάνων και ελικοπτέρων, έχοντας εκπαιδεύσει παραπάνω από 350 πιλότους, οι οποίοι παρέχουν με επιτυχία τις υπηρεσίες τους σε πολλές αεροπορικές εταιρείες, ανά τον κόσμο.

Σε σχέση με το τραγικό συμβάν της 25.7.2022, η εταιρεία μας εφάρμοσε απόλυτα κάθε προδιαγραφή και κανόνα ασφαλείας, ενώ, όπως πάντοτε, είχε μεριμνήσει για την αναλυτική ενημέρωση των επιβατών, τόσο με ειδικό video, που έλαβαν όταν έγινε η κράτηση της πτήσης και ετέθη εκ νέου στη διάθεσή τους ηλεκτρονικά, κατά την είσοδο στο ελικόπτερο, όσο και με προφορική παροχή οδηγιών και επίδειξη, σχετικά με τους κανονισμούς και τις διαδικασίες ασφαλείας και επιβίβασης/αποβίβασης. Το περιστατικό βρίσκεται υπό διερεύνηση στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, ενώ είμαστε σε πλήρη επαφή και συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, θέτοντας κάθε διαθέσιμο στοιχείο στη διάθεση των υπευθύνων».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA