Μενού
  • Α-
  • Α+

Για τις παλαιότερες γενιές ήταν σχεδόν μονόδρομος, όμως, τα τελευταία χρόνια είχε εκλείψει από την κοινωνία. Ο λόγος για την καλοκαιρινή εργασία των νέων που μέχρι πρότινος προτιμούσαν να απολαμβάνουν την ξεκούρασή τους και την ανεμελιά της εποχής με τους φίλους και τις παρέες το πρωί στις παραλίες για μπάνιο και τα βράδια στα μπαρ για ποτό. Η οικονομική κρίση, ωστόσο, φαίνεται πως άλλαξε τις συνήθειες και πλέον πολλοί είναι οι νεαροί που στρέφονται στην εύρεση καλοκαιρινής εργασίας όχι μόνο για να τα βγάλουν οι ίδιοι πέρα, αλλά ακόμη και για να βοηθήσουν τις οικογένειές τους που περνούν τον δικό τους οικονομικό Γολγοθά. 

Διαβάστε ακόμη: Βάσεις 2022: Αυτές είναι οι 20 σχολές με τα υψηλότερα μόρια 

Χαρακτηριστικό είναι το ρεπορτάζ που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, όπου η κάμερα κατέγραψε νεαρούς και νεαρές να έχουν... ξεβολευτεί από τον καναπέ του σπιτιού και να είναι για πολλές ώρες της ημέρας στο μεροκάματο προκειμένου να βελτιώσουν το βιοτικό επίπεδο της οικογένειας. 

«Εδωσα εξετάσεις, πέρασα στη σχολή που είχα βάλει στόχο και πλέον ετοιμάζομαι για τη φοιτητική ζωή. Ομως, δεν θα είναι εύκολα, καθώς η οικογένειά μου ήδη ψάχνει σπίτι στην επαρχία, τα ενοίκια είναι ακριβά και θα έχουμε ένα δύσκολο χειμώνα. Καταλαβαίνω κι εγώ ότι πρέπει να βοηθήσω τους γονείς μου για να τα βγάλουμε πέρα γιατί δεν είμαστε πλούσιοι» λέει χαρακτηριστικά μία νεαρή κοπέλα που έπιασε προσωρινά δουλειά σε μια καφετέρια ως γκαρσόνα. 

«Είμαι φοιτητής και έχω ήδη βιώσει από το πρώτο έτος το πόσο δύσκολο είναι να ανταπεξέλθει μια οικογένεια στα έξοδα ενός παιδιού που σπουδάζει μακριά από το σπίτι του. Ετσι κι εγώ έπιασα δουλειά σε μπιτς μπαρ και κάνω ό,τι μπορώ για να μαζέψω κάποια χρήματα για το χειμώνα γιατί πέρα από το ενοίκιο, πολύ ακριβά είναι και τα έξοδα για το σούπερ μάρκετ, αλλά και η θέρμανση. Ωστόσο, περνάω και καλά δουλεύοντας κοντά στην παραλία, οπότε δεν παραπονιέμαι», αναφέρει φοιτητής που επίσης άφησε την... εύκολη ζωή του καλοκαιριού και μπήκε στην αγορά εργασίας.   

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA