Μενού
  • Α-
  • Α+

Φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη από το μεσημέρι της Παρασκευής σε δασική έκταση στο Δίστομο Βοιωτίας. Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική σηκώθηκαν και εναέρια μέσα, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.  Στην περιοχή αυτή την ώρα επιχειρούν 50 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 16 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Διαβάστε ακόμη: Πάτρα: Αυτοκτονία η βουτιά θανάτου 29χρονης από πολυκατοικία

Σύμφωνα με το Αντιδήμαρχο ,Παναγιώτη Δημάκα που είναι στην πρώτη γραμμή μαζί με τον Δήμαρχο Γιάννη Σταθά και με ομάδα εθελοντών της περιοχής «η φωτιά είναι επικίνδυνη καθώς βρίσκεται μέσα σε θαμνώδη δασική περιοχή που σε πολλά σημεία δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης». Όπως μάλιστα σημειώνει μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ «τα εναέρια μέσα που ήρθαν λόγω των ανέμων αλλά και του ανάγλυφου της περιοχής δεν μπορούσαν να προσφέρουν πολλά πράγματα και αυτή τη στιγμή επιχειρεί ένα ελικόπτερο».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Η φωτιά σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο «απέχει ένα χιλιόμετρο περίπου από το Δίστομο χωρίς να κινδυνεύει άμεσα το χωριό. «Προσπαθούμε να κόψουμε το μέτωπο της φωτιάς που κινείται προς το Δίστομο. Οι άνεμοι είναι ισχυροί ωστόσο όμως μέχρι στιγμής δεν δείχνουν να βοηθούν τη φωτιά για να κατευθυνθεί προς κατοικημένες περιοχές" υπογραμμίζει ο ατιδήμαρχος Διστόμου καθώς θεωρεί την κατάσταση ιδιαίτερα κρίσιμη .Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχώς ενισχύονται καθώς φτάνουν στην περιοχή δυνάμεις από άλλες περιοχές της Βοιωτίας τη Φωκίδα, αλλά και τη Φθιώτιδα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA