ΚΟΙΝΩΝΙΑ
29/07/2022 21:08

Φωτιά στη Βοιωτία: Μάχη με τους ισχυρούς ανέμους και τις αναζωπυρώσεις

Οι πυροσβέστες κύκλωσαν τα δύο πύρινα μέτωπα και κατάφεραν να τα περιορίσουν - Ελέγχεται η πορεία της φωτιάς - Συνεχίζεται η επιχείρηση για τις διάσπαρτες εστίες

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Φωτιά στη Βοιωτία: Μάχη με τους ισχυρούς ανέμους και τις αναζωπυρώσεις
Πηγή: eurokinissi (φωτογραφία αρχείου)
Ανάγνωση:

Στην προσπάθεια να ελέγξουν περιμετρικά τη φωτιά επιδίδονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις μαζί με μηχανήματα της περιφέρειας και των δήμων, αλλά και με τη βοήθεια εθελοντών στο Δίστομο της Βοιωτίας. Η φωτιά βοηθούμενη από τους ισχυρούς ανέμους απέκτησε νωρίτερα δύο μεγάλα μέτωπα που κινούνταν απειλητικά ακόμη και προς το χωριό Δίστομο.

Διαβάστε ακόμη: Σέριφος: «Ο ένας με βίαζε, ο άλλος με ηρεμούσε» - Σοκάρει η περιγραφή της 23χρονης για τον βιασμό στην παραλία

Οι ισχυρές επίγειες δυνάμεις μαζί με τα εναέρια μέσα μπόρεσαν το απόγευμα να κυκλώσουν τα δύο μέτωπα της φωτιάς και ναπεριορίσουν την καταστροφική τους δράση. «Από την έναρξη της είχαμε ισχυρούς ανέμους και η φωτιά γρήγορα δημιούργησε πολλά μέτωπα» υπογραμμίζει η αντιπεριφερειάρχης κα Φανή Παπαθωμά πού από το μεσημέρι μέχρι τώρα συγκάλεσε δύο συντονιστικά όργανα για να τεθούν οι προτεραιότητες για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με την κα Φανή Παπαθωμά "δεν κινδυνεύουν οικισμοί και άνθρωποι και μπορέσαμε να ελέγξουμε την πορεία της φωτιάς, χωρίς να εκκενώσουμε περιοχές" όπως σημειώνει για να συμπληρώσει "έχουμε το βλέμμα μας στις αναζωπυρώσεις και βεβαίως πιστεύουμε ότι μέχρι το τελευταίο φως της μέρας θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες ελπίζοντας να ελέγξουμε μέχρι τότε πλήρως τη φωτιά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΒΟΙΩΤΙΑ ΦΩΤΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ