Μενού
  • Α-
  • Α+

Παγωμένη είναι η τοπική κοινωνία της Λέσβου, μετά την αποκάλυψη του βιασμού μιας ανήλικης αθλήτριας, η οποία παγιδεύτηκε από τον προπονητή βόλεϊ της ομάδας που έπαιζε και ο οποίος είναι αστυνομικός στο επάγγελμα! Με οργή και ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, η μητέρα της κοπέλας ξέσπασε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha σχετικά με τον τρόπο που έδρασε ο βιαστής, το πώς παγίδευσε το παιδί της και ξεγέλασε τους ίδιους τους γονείς ποντάροντας στην εμπιστοσύνη που τους ενέπνεε τόσο η ιδιότητα του προπονητή, όσο και το επάγγελμα του αστυνομικού!

Διαβάστε ακόμη: Βιασμός ανήλικης: Σοκάρουν τα στοιχεία από τη δράση του αστυνομικού - Ο εφιάλτης που πέρασε η 14χρονη

Όπως είπε στο δελτίο ειδήσεων του Alpha:  «Να τιμωρηθεί, να μην υπάρχουν άλλα κορίτσια όπως το δικό μου παιδί. Εγώ συγχαίρω την κόρη μου που βρήκε τη δύναμη και εμάς ως γονείς και αυτός ο άνθρωπος θέλω να τιμωρηθεί όσο δεν πάει. Όχι μόνο εκείνος οποιοσδήποτε ακουμπάει άλλων παιδιά γιατί είναι άρρωστοι άνθρωποι. Τον εμπιστευτήκαμε με κλειστά μάτια και λόγω της ιδιότητάς του και της δουλειάς του. Τον είχαμε εμπιστευτεί, αλλά δεν πρέπει να εμπιστεύεσαι κανέναν τελικά», είπε η μητέρα της 14χρονης και εξήγησε πως ο αστυνομικός πήγαινε όλα τα παιδιά σπίτι και την κόρη της την άφηνε τελευταία.

«Δεν μου είπε με ποιο τρόπο, αλλά την εκβίαζε»

Η παρατηρητικότητα της μητέρας φαίνεται πως συντέλεσε καθοριστικά ώστε να αποκαλυφθεί η διαστροφή του 53χρονου αστυνομικού που φέρεται να ασελγούσε συστηματικά σε βάρος της κόρης και να τη βίασε «...σε απομονωμένη και σκοτεινή τοποθεσία». Η μητέρα που διαπίστωσε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά έψαξε το κινητό της κόρης της και βρήκε ένα χυδαίο μήνυμα που είχε στείλει ο αστυνομικός στην κόρη της.

«Υπήρχε ένας φόβος στη μικρή, ο οποίος ευτυχώς επειδή είμαι πάρα πολύ κοντά και με τα δύο μου τα παιδιά το κατάλαβα αμέσως και κοίταξα το κινητό της», είπε και πρόσθεσε: «Δυστυχώς δεν πρόλαβα γιατί ο κύριος ήταν πολύ έξυπνος λόγω της ιδιότητάς του».

Η μητέρα της 14χρονης πρόσθεσε ακόμη ότι ο 53χρονος «...την εκβίαζε. Δεν μου είπε με ποιο τρόπο. Την εκβίαζε. Βρήκανε πάρα πολλά πράγματα μέσα σε ένα δωμάτιο του σπιτιού του, όπως και στο κινητό του με ηλικίες 12 έως 15 χρόνων». Η μητέρα κατέληξε ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία του βιαστή και τόνισε ότι η κόρη της βρίσκεται σε ψυχολογική διαταραχή, μετά από όσα της συνέβησαν. 

Το προφίλ που ξεγελούσε την τοπική κοινωνία

Ο πατέρας δύο ανήλικων αγοριών, εργαζόταν και ως προπονητής βόλεϊ σε τοπική ομάδα, μέλος της οποίας ήταν η ανήλικη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο αστυνομικός βίαζε επί επτά μήνες το κορίτσι, από τον Ιανουάριο του 2022, και από τον Μάιο προσπαθούσε να την παρασύρει σε ταινίες πορνογραφικού περιεχομένου. Η κοινή γνώμη παρακολουθεί τις συνεχείς εξελίξεις γύρω από την είδηση της ασέλγειας ανήλικης από τον αστυνομικό στο νησί του Βορείου Αιγαίου και όπως αναφέρουν δεν πίστευαν ότι ένας αστυνομικός στο επάγγελμα και προπονητής, μπορούσε να λειτουργεί ως βιαστής!

Κατά την έρευνα στο σπίτι του εντοπίστηκε και κατασχέθηκε πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, βιντεοκάμερες, tablet, ψηφιακά μέσα αποθήκευσης κ.α.), τα οποία θα φανούν χρήσιμα στις Αρχές για την στοιχειοθέτηση των κατηγοριών.

Είναι χαρακτηριστικό πως, η ανήλικη είπε στη ψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ ότι ο δράστης ήταν πολύ εκδηλωτικός και με άλλα κορίτσια και πως είχε αγγίξει στο μηρό και μια άλλη κοπέλα, συναθλήτριά της. Η δεύτερη ανήλικη εξετάστηκε από τους αστυνομικούς και επιβεβαίωσε όσα ανέφερε η πρώτη.

Τέθηκε σε διαθεσιμότητα

Ο αστυνομικός συνελήφθη το απόγευμα της Παρασκευής και κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιον τους που συμπλήρωσαν τα 12 και όχι τα 15 έτη, κατάχρηση ανηλίκων σε γενετήσιες πράξεις και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή. Η δικογραφία υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση με τον ίδιο να ζητά και να παίρνει προθεσμία για να απολογηθεί μέχρι και τη Δευτέρα.

O 53χρονος τέθηκε σε διαθεσιμότητα ενώ παράλληλα από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. «από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος του, ενώ παράλληλα τέθηκε σε διαθεσιμότητα» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Οργή Θεοδωρικάκου

Οργισμένη ήταν και η αντίδραση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου. Με ανάρτησή του στους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσής του, επεσήμανε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε επ’ αφορμής της συγκεκριμένης υπόθεσης, ότι η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας, που υπάγεται απευθείας στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ερευνά ενδελεχώς όλες τις καταγγελίες για αστυνομικούς που δεν τιμούν τη στολή τους. Οπως είπε ο Υπουργός, στην Ελληνική Αστυνομία δεν υπάρχει χώρος για επίορκους: «Δεν υπάρχει θέση στην ΕΛ.ΑΣ για επίορκους, για τους ελάχιστους που δεν τιμούν τη στολή τους. Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας συνέλαβε έναν αστυνομικό για βιασμό ανηλίκου. Συμβάλλει έτσι στη διαφάνεια και την ενίσχυση της αξιοπιστίας της ΕΛ.ΑΣ στην κοινωνία».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA