Μενού
  • Α-
  • Α+

Τη δυνατότητα να «κατεβάσουν» στην εφαρμογή Gov.gr Wallet την ψηφιακή ταυτότητα και το ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης, έχουν από το μεσημέρι της Κυριακής, 31 Ιουλίου, και οι πολίτες που το ΑΦΜ τους τελειώνει σε «5». Ετσι προστίθενται κι εκείνοι σε όλους όσοι έχουν ΑΦΜ από 1 έως 4 και έχουν αποκτήσει πρόσβαση στα έγγραφα τις προηγούμενες ημέρες. 

Διαβάστε ακόμη: ΔΥΠΑ - ΕΦΚΑ: Πληρωμές για πάνω από 115.000 δικαιούχους μέσα στην εβδομάδα

Τα νέα ψηφιακά δελτία ταυτότητας και της άδειας οδήγησης είναι ψηφιακά έγγραφα που εκδίδονται μέσω του gov.gr και είναι πλήρως ισάξια με τα έγχαρτα έγγραφα, για κάθε νόμιμη χρήση εντός της Ελληνικής επικράτειας ωστόσο δεν αποτελούν διεθνή ταξιδιωτικά έγγραφα.

Εφόσον το ψηφιακό δελτίο ταυτότητας και η ψηφιακή άδεια οδήγησης είναι πλήρως ισάξια ως προς την ισχύ τους με τα φυσικά έγγραφα μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε για κάθε αντίστοιχη νόμιμη χρήση εντός της επικράτειας. Εξαιρούνται τα διεθνή ταξίδια (εντός και εκτός Schengen).

Για την χρήση του ψηφιακού δελτίου ταυτότητας για συναλλαγές με τραπεζικά ιδρύματα ή παρόχους κινητής ή σταθερής τηλεφωνίας ισχύει η μεταβατική περίοδος μέχρι την 1η Οκτωβρίου 2022, όπως και έχει οριστεί στην σχετική ΚΥΑ. Επιπλέον, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Gov.gr Wallet μπορείτε να υπογράφετε ψηφιακά κάθε έγγραφο στο docs.gov.gr, δηλαδή: Υπεύθυνη Δήλωση, Εξουσιοδότηση, Ψηφιακή Βεβαίωση Εγγράφου (ψηφιακό γνήσιο της υπογραφής σε ελληνικά και αγγλικά) ή Ιδιωτικό Συμφωνητικό με άλλα φυσικά πρόσωπα.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA