Μενού
  • Α-
  • Α+

Ενας 25χρονος που έχει ομολογήσει τον εμπρησμό στο Βραχάσι την περασμένη Πέμπτη, κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του ενώπιον της Ανακρίτριας Λασιθίου. Σύμφωνα με το cretapost, ο νεαρός είπε ότι ήταν μεθυσμένος εκείνο το βράδυ. Κάποια στιγμή σηκώθηκε από το μαγαζί που διασκέδαζε και κατευθύνθηκε προς τις καλαμιές ακριβώς απέναντι από την πλατεία του χωριού, βάζοντας φωτιά

Διαβάστε ακόμη: Κατερινόπουλος για γυναικοκτονίες: «Να αποφασίσουν κάποιες τι θέλουν»

Εκείνη την ώρα βρίσκονταν σε εξέλιξη υπαίθριο κρητικό πανηγύρι όπου διασκέδαζαν εκατοντάδες άνθρωποι από το Βραχάσι και τις γύρω περιοχές. Μάλιστα η Πυροσβεστική ζήτησε τη συνδρομή του ΕΚΑΒ και της Αστυνομίας για την εκκένωση του οικισμού. Παράλληλα, ο νεαρός φέρεται να υποστήριξε ότι δεν περίμενε πως η πράξη θα έπαιρνε τόσο μεγάλες διαστάσεις.

Την Τρίτη απολογείται η 45χρονη

Την Κυριακή, οι αρχές συνέλαβαν και μία 45χρονη γυναίκα που κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός στον συγκεκριμένο εμπρησμό. Η ίδια αναμένεται να απολογηθεί την Τρίτη, ενώπιον των ανακριτικών αρχών ωστόσο ο δικηγόρος της Γιώργος Στειακάκης ξεκαθαρίζει ότι οι κατηγορίες σε βάρος της 45χρονης είναι ανυπόστατες.

«Η 45χρονη έχει ένα καφενείο στο οποίο καθόταν ο 25χρονος λίγο πριν το πανηγύρι. Τον είδαν να φεύγει και τελικά τότε ήταν που έβαλε τη φωτιά», ανέφερε μιλώντας στο cretapost ο κ. Στειακάκης και τόνισε: «Οι κατηγορίες για ηθική αυτουργία είναι ανυπόστατες. Η ίδια διατηρεί σπίτι πάνω από το σημείο όπου μπήκε η φωτιά και στο οποίο κοιμόντουσαν τα πέντε ανήλικα παιδιά της. Το σπίτι έπαθε ζημιά από τους καπνούς και φυγάδευσε τα παιδιά στο σπίτι της αδερφής της στη Σταλίδα. Είναι αδιανόητες αυτές οι κατηγορίες και σίγουρα θα φανεί η αθωότητά της και θα τελειώσει η περιπέτειά της». Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Στειακάκης τόσο ο 25χρονος δράστης όσο και το θύμα είχαν πολύ κακές σχέσεις στο παρελθόν και έντονο ανταγωνισμό.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA