Μενού
  • Α-
  • Α+

Μεγάλη φωτιά μαίνεται στην Κόρωνο Νάξου, η οποία λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων κατακαίει χορτολιβαδική έκταση και βοσκοτόπια στην περιοχή. Σύμφωνα με το naxostimes.gr, η αγωνία των κτηνοτρόφων της περιοχής είναι μεγάλη, οι οποίοι προσπαθούν να σώσουν τα ζώα τους από τις φλόγες.

Η περιοχή είναι δύσβατη και καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες κατάσβεσης από ξηράς από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής που βρίσκονται στο σημείο με 5 οχήματα και 12 πυροσβέστες, ενώ ήδη επιχειρούν και πυροσβεστικά ελικόπτερα για να συνδράμουν στην κατάσβεση.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κορώνου Γιάννη Κωνσταντάκη η φωτιά, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, αλλά είναι επικίνδυνη για τα ζώα της περιοχής και καταβάλλονται προσπάθειες για τη διάσωση τους. Στην περιοχή του πύρινου μετώπου βρίσκεται και ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρης Λιανός, ώστε να παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA