Μενού
  • Α-
  • Α+

Κάθε μέρα και μία αυτοκτονία. Συγκλονίζουν το πανελλήνιο τις τελευταίες ημέρες οι τραγικές ιστορίες νέων ανθρώπων που αποφασίζουν να βάλουν τέλος στη ζωή τους, επαναφέροντας το συγκεκριμένο φαινόμενο στην εγχώρια ειδησεογραφία μετά από χρόνια, από τότε που η οικονομική κρίση έφερε πολλούς ανθρώπους σε αυτό το σημείο. Σημειώνεται, πως τις τελευταίες μέρες, οι περισσότεροι άνθρωποι που αποφάσισαν να κάνουν το απονενοημένο διάβημα, το έκαναν διά απαγχονισμού. 

Πάτρα: Μια 29χρονη έπεσε από το μπαλκόνι, ένας 22χρονος κρεμάστηκε από κολώνα της ΔΕΗ

29 Ιουλίου: Μια γυναίκα κάνει βουτιά θανάτου από το μπαλκόνι της στην Πάτρα. Θύμα, μια γυναίκα 29 ετών, η οποία φέρεται να αντιμετώπιζε ζητήματα ψυχικής φύσεως που την ώθησαν δυστυχώς στο απονενοημένο διάβημα. Η 29χρονη φέρεται να αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, έμενε μόνη της στην πολυκατοικία επί της οδού Κορίνθου και Ζαΐμη κι έπεσε στο κενό από την πλευρά της Ζαΐμη. Λίγο αργότερα εκτυλίχθηκαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας, με τη μητέρα και τον αδερφό της κοπέλας να φτάνουν στο σημείο και να ενημερώνονται για το θλιβερό συμβάν.

Δύο ημέρες μετά, ένας 22χρονος κρεμάστηκε από κολώνα της ΔΕΗ. Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε το πρωί στο δρόμο από την Αρόη προς το Γηροκομειό της Πάτρας. Στο σημείο, όπου ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του υπήρχε η αυτοσχέδια θηλιά γεγονός που οδήγησε τις Αρχές στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν άλλα πιο πιθανά σενάρια για τον θάνατο. Ομως ήδη γίνονται προσπάθειες για να αποκαλυφθούν οι λόγοι που οδήγησαν τον 22χρονο στο να βάλει τέλος στη ζωή του, καθώς στο σημείο δεν βρέθηκε κάποιο σημείωμα όπως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις. Οι συγγενείς που έχουν ήδη απευθυνθεί σε δικηγόρο, αναφέρουν ότι ο 22χρονος δεχόταν απειλές για την ζωή του. 

Ρέντη: Πτώμα εντοπίστηκε σε όχημα - Ηταν δεμένος στο λαιμό με tie wrap

Το πρωί της Παρασκευής 29 Ιουλίου στην λαχαναγορά του Ρέντη, βρέθηκε πτώμα ενός άνδρα σε όχημα, γεγονός το οποίο έχει κινητοποιήσει την Ασφάλεια Αττικής. Ο επαγγελματίας οδηγός εντοπίστηκε, στις 11:15 της Παρασκευής, νεκρός με δεματικά καλωδίων (tie wrap) στο λαιμό μέσα σε φορτηγό, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε πάρκινγκ στην οδό Κένεντι, στη Λαχαναγορά.

Τα συγκεκριμένα δεματικά χρησιμοποιούνται κυρίως για το δέσιμο καλωδίων, ενώ υπάρχουν σε διάφορα μεγέθη και με μεγάλη αντοχή και για πολλές άλλες περιπτώσεις. Προσφέρουν σταθερή συγκράτηση και δεν μπορούν να λυθούν, παρά μόνο αν τα κόψει κάποιος. Το μήκος τους μπορεί να αυξηθεί πολύ εάν ενωθούν μεταξύ τους. Μάλιστα, πολλές φορές τα tie wrap έχουν χρησιμοποιηθεί από κακοποιούς, καθώς έτσι δένουν τα θύματά τους με σκοπό να τα ακινητοποιήσουν.

Ηράκλειο: 17χρονος βρέθηκε κρεμασμένος από τον πατέρα του

Με την έλευση των πρώτων ωρών του Αυγούστου, έγινε γνωστή η αυτοκτονία ενός 17χρονου παιδιού στην Κρήτη, το πτώμα του οποίου βρήκε ο πατέρας του. Ο ανήλικος φέρεται ότι αντιμετώπιζε χρόνια και σοβαρά προβλήματα υγείας, ψυχικής φύσεως. Η νεκροψία/νεκροτομή αναμένεται να ρίξει φως στα ακριβή αίτια του θανάτου, ενώ σχετική έρευνα διεξάγει η αστυνομία. 

Αίγινα: Αυτοκτόνησε μετά τη βάρδιά της στο μπαρ

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Αίγινας, από την υπόθεση του θανάτου της 20χρονης Μαρίας, την οποία βρήκε η μητέρα της την Κυριακή το πρωί κρεμασμένη σε δέντρο στην αυλή του σπιτιού τους. Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση υπήρχε μία έντονη φημολογία για εκρηκτική σχέση ανάμεσα στην ίδια και στον σύντροφο της μητέρας της, καθώς ζούσαν όλοι μαζί. Όπως προέκυψε από τις καταθέσεις, άνθρωποι του περιβάλλοντος είπαν ότι ο συγκεκριμένος άνδρας είχε κακοποιητική συμπεριφορά απέναντι τόσο στη μητέρα όσο και στην ίδια τη 20χρονη, ενώ άλλοι ανέφεραν πως και η ίδια η μητέρα είχε κατηγορηθεί για ξυλοδαρμό εναντίον της πριν από χρόνια, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο αυτόφωρο.

Λαμία: Αυτοκτόνησε την ημέρα των γενεθλίων της

Ένα άγνωστο δράμα κρυβόταν πίσω από την 29χρονη που βρέθηκε κρεμασμένη στο σπίτι της, σήμερα Πέμπτης στη Λαμία. Όπως όλα δείχνουν τα χτυπήματα της μοίρας στην οικογένειά της, σε συνδυασμό με τα οικονομικά προβλήματα από την ανεργία, φαίνεται ότι την οδήγησαν να βάλει τέλος στη ζωή της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, πριν από 2 χρόνια αυτοκτόνησε και η μητέρα της, Όσον αφορά την ίδια, επρόκειτο για μια θαυμάσια κοπέλα, που είχε έρθει με την οικογένειά της σε ηλικία 5 ετών από την Αλβανία και είχε καταφέρει να σπουδάσει αφού ήταν πολύ καλή μαθήτρια και να πάρει πτυχίο Φιλολογίας. Πριν από μερικά χρόνια όμως, ήρθε το πρώτο χτύπημα, όταν ξαφνικά έφυγε από το ζωή από παθολογικά αίτια, ο πατέρας της κοπέλας. Η μητέρα της δεν άντεξε τις δυσκολίες και βρέθηκε πνιγμένη στη λίμνη των Ραχών το 2020.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA