Μενού
  • Α-
  • Α+

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στην ανακρίτρια, ο 50χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της 40χρονης γυναίκας στη Ζάκυνθο. Οπως ανέφερε ο δικηγόρος του, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως ότι έκανε ήταν εν βρασμώ ψυχής, ενώ παράλληλα ισχυρίστηκε πως εδώ και δύο χρόνια αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα. Υπενθυμίζεται ότι του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για δυο κακουργήματα, αυτό της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Αναλυτικά, το πρωί της Παρασκευής (5/8) έφτασε στο δικαστικό μέγαρο, με χειροπέδες και συνοδεία αστυνομικών, ο 50χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της 40χρονης συζύγου του. Ο δράστης είχε ζητήσει και πήρε προθεσμία την περασμένη Τρίτη από την εισαγγελέα Ζακύνθου για να απολογηθεί σήμερα Παρασκευή. Κατά την είσοδο του στο δικαστικό μέγαρο, το μόνο που ψέλλισε ήταν μια συγγνώμη στα παιδιά του, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ. Ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου ο 50χρονος συζυγοκτόνος είχε εμφανιστεί μετανιωμένος για την αποτρόπαια πράξη του.

Υπενθυμίζεται ότι η στυγερή δολοφονία σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής 31 Ιουλίου λίγο μετά τις 23.00. Η άτυχη γυναίκα αφού είχε προχωρήσει σε καταγγελία στην αστυνομία για ενδοοικογενειακή βία από τον δράστη, ο οποίος είχε εγκαταλείψει το σπίτι, το βράδυ της προηγούμενης Κυριακής επέστρεψε σε αυτό και μετά από έντονο καυγά ξυλοκόπησε τη 40χρονη σύζυγο του και τη μαχαίρωσε στο θώρακα και τον λαιμό με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της. Το ζευγάρι είχε αποκτήσει τρία παιδιά, το ένα εκ τω οποίων είναι ενήλικο και ζει μόνιμα στην Καλαμάτα και τα άλλα δύο σε μικρότερες ηλικίες.

Η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό προκειμένου να εντοπιστεί ο 50χρονος, ο οποίος τελικά συνελήφθη τη Δευτέρα το πρωί στο Κερί στην οικοδομή που δούλευε, προκειμένου να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου. Ο συζυγοκτόνος μάλιστα είχε απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις Αρχές για παραβάσεις σχετικές με ενδοοικογενειακή βία και τον περασμένο Ιούνιο είχε συλληφθεί ξανά και για άλλα αδικήματα και οδηγηθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA