Μενού
  • Α-
  • Α+

Λίγες ώρες μετά την σύλληψη του Μαροκινού, ο οποίος κατηγορείται ότι αποπειράθηκε να βιάσει την 40χρονη δημοσιογράφο Ελπινίκη Χάγια, η Ελληνική Αστυνομία έκανε έφοδο στο κτίριο όπου κρυβόταν ο 26χρονος φερόμενος ως δράστης. Κατά την επιχείρηση στο κτίριο στα Εξάρχεια που τελούσε υπό κατάληψη, έγιναν οκτώ προσαγωγές. Ανακουφισμένη από τις εξελίξεις, η δημοσιογράφος που δέχτηκε την επίθεση κάνει έκκληση να μην αφεθεί ελεύθερος ο δράστης.

Διαβάστε ακόμη: Περιστέρι: Παραμένει άφαντος ο βασικός ύποπτος για την δολοφονία της Νικολέτας - Τα σενάρια για Σερβία

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μαζί τους στο κτίριο αυτό διέμενε και ο άνδρας που συνελήφθη χθες στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα για την απόπειρα βιασμού. Το περιστατικό συνέβη πριν από τρεις εβδομάδες. Για καλή της τύχη από το σημείο περνούσε ένας 35χρονος, ο οποίος άκουσε τις φωνές και προσπάθησε να σώσει την δημοσιογράφο.

«Ξαφνικά την ώρα που κατέβαινε από το σπίτι μου, άκουσα μία γυναικεία φωνή ‘βοήθεια με βιάζουν’. Εκείνη την ώρα βγήκα από το ΙΧ και άφησα το αμάξι με αναμμένη την μηχανή. Έτρεξα στο σημείο και είδα την κοπέλα να κυνηγάει έναν αλλοδαπό» λέει ο 35χρονος και περιγράφει στη συνέχεια ότι έτρεξε κι εκείνος να πιάσει τον δράστη.

Η επίθεση στη δημοσιογράφο έγινε στην οδό Ιουστινιανού στα Εξάρχεια, από τον Μαροκινό συλληφθέντα με την 40χρονη δημοσιογράφο να περιγράφει τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε: «Εχασα τις αισθήσεις μου σε κλάσματα δευτερολέπτου. Με έσυρε και με τράβηξε προς την πυλωτή της πολυκατοικίας. Αρχίζω σε λίγο να αισθάνομαι ότι ψηλαφίζει το σώμα μου και έχει σηκώσει τη φούστα μου. Ξαφνικά σαν να ξύπνησα, τον είδα να απομακρύνεται από εμένα και αρχίζω να φωνάζω και να τρέχω».

Από τις φωνές της οι γείτονες έσπευσαν να τη βοηθήσουν, ενώ οι αστυνομικοί του Α.Τ. Εξαρχείων ταυτοποίησαν τον 26χρονο δράστη, ο οποίος και αναζητούνταν μέχρι χθες. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γείτονες, μετά την επίθεση, τρομοκρατημένοι, έχουν αναρτήσει σε πολλά σημεία πινακίδες για να προειδοποιήσουν τις γυναίκες που κυκλοφορούν μόνες τους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA