ΚΟΙΝΩΝΙΑ
06/08/2022 11:04

Χαλκιδική: Ο ήρωας ναυαγοσώστης στην Σωζόπολη που έσωσε δυο γυναίκες από πνιγμό

Ο ναυαγοσώστης της παραλίας της Σωζόπολης Χαλκιδικής, που έσωσε σε διάστημα έξι ημερών δύο γυναίκες που ανέσυρε από τη θάλασσα χωρίς τις αισθήσεις τους, έχει αναχθεί σε τοπικό ήρωα

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Χαλκιδική: Ο ήρωας ναυαγοσώστης στην Σωζόπολη που έσωσε δυο γυναίκες από πνιγμό
Χαλκιδική: Ο ήρωας ναυαγοσώστης στην Σωζόπολη που έσωσε δυο γυναίκες από πνιγμό
Ανάγνωση:

Ολοι πλέον στη Χαλκιδική κι όχι μόνο μιλούν για τον Χρήστο Γαζή, τον 34χρονο ναυαγοσώστη, ο οποίος σε διάστημα έξι ημερών έσωσε δύο γυναίκες από βέβαιο πνιγμό. Αρχικά απέτρεψε τραγωδία, όταν ηλικιωμένη γυναίκα στην παραλία αυτή της Χαλκιδικής ανασύρθηκε δίχως να αναπνέει από τον ναυαγοσώστη σε αρκετά άσχημη κατάσταση, με το οξυγόνο της να έχει πέσει στο 60.

Αν και βρισκόταν σε απόσταση 200 μέτρων έσπευσε στο σημείο κι ανέσυρε την ηλικιωμένη από το νερό κατευθύνθηκε προς το σημείο και ανέσυρε την λουόμενη έξω από το νερό, όπου και διαπίστωσε ότι δεν ανέπνεε.

«Της χορηγήθηκαν πέντε εμφυσήσεις με μάσκα Ambu, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει να αναπνέει. Στη συνέχεια, της χορήγησα οξυγόνο 15 λίτρα και σιγά σιγά επανήλθε ο κορεσμός του οξυγόνου στον οργανισμό της, όπως και οι αισθήσεις και η ομιλία της. Όταν ανασύρθηκε ο κορεσμός της είχε πέσει στο 60, ενώ μόλις την παρέλαβε το ΕΚΑΒ είχε ανέβει στο 92. Καθ’ όλη την διάρκεια του περιστατικού η κυρία έβγαζε νερά από το στόμα της. Ουσιαστικά ξύπνησε από το μηδέν» είπε ο ναυαγοσώστης στο grtimes.gr.

Ο κ. Γαζής αποκάλυψε πως πριν έξι μέρες είχε λάβει χώρα ίδιο περιστατικό, με μία κυρία 77 χρονών που έρχονταν στην περιοχή για περισσότερα από 40 χρόνια. «Πάντα πήγαινε στα ρηχά, διότι δεν ήξερε να κολυμπάει, ωστόσο δεν μου το είχε πει ποτέ. Σε μία φάση ήταν ακριβώς μπροστά από τον πύργο και την επομένη την βλέπω να κολυμπάει «περίεργα». Οπότε κατευθύνθηκα προς τα εκεί και δύο μέτρα πριν φτάσω, απλά "έσβησε". Ηταν σε στάση "μέδουσα" όταν έφτασα κοντά της. Της έδωσα δύο εμφυσήσεις με το στόμα, άλλες τρεις με την Ambu και επανήλθε».

Video Loading...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΠΝΙΓΜΟΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΗΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ