Μενού
  • Α-
  • Α+

Ολονύχτιος είναι ο αγώνας που δίνει η Πυροσβεστική προκειμένου να οριοθετήσει τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου (6/8) στο Άγιο Όρος! Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση μέχρι αργά το βράδυ επιχειρούσαν 115 πυροσβέστες με τέσσερεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 33 οχήματα. Μέχρι να νυχτώσει από αέρος επιχείρησαν επτά αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα, τα οποία θα πέσουν και πάλι στη μάχη με το πρώτο φως της Κυριακής. 

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη: Θρίλερ με κρεμασμένο άνδρα σε διαμέρισμα που έπιασε φωτιά

Το πύρινο μέτωπο εκτείνεται στην περιοχή μεταξύ της Μονής Δοχειαρίου και Κωνσταμονίτου. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύθηκαν ακόμη περισσότερο. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές καθώς και μηχανήματα έργου και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Πώς ξεκίνησε η φωτιά

Νωρίτερα, στη μάχη με τις φλόγες «ρίχτηκαν» όλες οι επίγειες δυνάμεις της γύρω περιοχής με ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και οχήματα. Σημειώνεται ότι η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν από τη μία το μεσημέρι του Σαββάτου σε έναν ελαιώνα και καίει αγροτοδασική έκταση, χωρίς να απειλούνται κατοικημένες περιοχές ή εγκαταστάσεις. Έκτακτα δρομολόγια πλοιαρίων μεταφέρουν συνεχώς πυροσβεστικά οχήματα από την Ουρανούπολη και την Τρυπητή στο Άγιο Όρος. 

Αυτή τη στιγμή στο πύρινο μέτωπο δίνουν μάχη μόνο επίγειες δυνάμεις αφού με το τελευταίο φως της ημέρας, τα επτά αεροσκάφη και τα τέσσερα ελικόπτερα που επιχειρούσαν αποχώρησαν. Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, η φωτιά ξεκίνησε από μία μεγάλη έκταση με ελιές στον Αρσανά της Ιεράς Μονής Κωνσταμονίτου και πήρε διαστάσεις με ανοδική πορεία, σε δύσβατη δασική περιοχή με πυκνή βλάστηση και ψηλά δένδρα. 

57 δασικές πυρκαγιές σε 24 ώρες

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στη χώρα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική 57 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, με τις περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
  • Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα κατά τις πρωινές ώρες σε δασική έκταση στην Βασιλική Λακωνίας είναι οριοθετημένη.

     

  •  H πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι σε αγροτική έκταση στην περιοχή Μικρό Τύμπανο Ξάνθης είναι οριοθετημένη και επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 10 οχήματα και δύο αεροσκάφη. Συνδρομή από μηχανήματα έργου και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

     

  • Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Αμάραντος (θέση Λεύκα) στην Κόνιτσα Ιωαννίνων επιχειρούν 26 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, τέσσερα οχήματα και δύο ελικόπτερα.

     

  • Ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστκές δυνάμεις περιόρισαν την καταστροφική πορεία της πυρκαγιάς στη Χαλκίδα και πλέον έχει απομείνει ένα μέτωπο προς τη Νέα Λάμψακο, στο οποίο επιχειρεί το σύνολο των μέσων,αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Στα 2 από τα 3 μέτωπα της φωτιάς, επίγειες και εναέριες δυνάμεις έχουν κυκλώσει τις φλόγες και αυτή τη στιγμή επικεντρώνονται περισσότερο στις αναζωπυρώσεις περιμετρικά, ενώ 3 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη συνεχίζουν τις πτήσεις στα κρίσιμα σημεία των μετώπων. Τέλος, αρχίζει και καθαρίζει η ατμόσφαιρα από τους καπνούς μέσα στην πόλη της Χαλκίδας και την παραλιακή ζώνη.

     

  • Άμεσα οριοθετήθηκε από τις δυνάμεις πυρόσβεσης η φωτιά που ξέσπασε, από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, σε χαμηλή βλάστηση, στην περιοχή της Παλαιάς Επιδαύρου, στην Αργολίδα.Στο σημείο συνεχίζουν να επιχειρούν 14 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, ώστε να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την πυρκαγιά και να προλάβουν ενδεχόμενες αναζωπυρώσεις.

     

  • Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.
The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA