ΚΟΙΝΩΝΙΑ
07/08/2022 11:13

ΑΠΘ: Εβαλαν τουρνικέ στο Πανεπιστήμιο - Αντιδρούν οι φοιτητές

Αλυσιδωτές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η τοποθέτηση των πρώτων μηχανημάτων ελεγχόμενης εισόδου στο κτήριο διοίκησης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Οι φοιτητές υποστηρίζουν ότι έγινε για να περιοριστούν οι διαμαρτυρίες σε μια περίοδο όπου το Πανεπιστημιακό Ίδρυμα παραμένει κλειστό λόγω της θερινής περιόδου.

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
ΑΠΘ: Εβαλαν τουρνικέ στο Πανεπιστήμιο - Αντιδρούν οι φοιτητές
Πηγή: Eurokinissi
Ανάγνωση:

Αλυσιδωτές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η τοποθέτηση των πρώτων μηχανημάτων ελεγχόμενης εισόδου στο κτήριο διοίκησης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Οι φοιτητές υποστηρίζουν ότι έγινε για να περιοριστούν οι διαμαρτυρίες σε μια περίοδο όπου το Πανεπιστημιακό Ιδρυμα παραμένει κλειστό λόγω της θερινής περιόδου.

Οι φοιτητές πραγματοποίησαν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο της διοίκησης του ΑΠΘ, αντιδρώντας στην τοποθέτηση των τουρνικέ, τα οποία θα ελέγχουν την είσοδο όλων όσοι θα εισέρχονται στο Πανεπιστήμιο με τη χρήση ηλεκτρονικής κάρτας.

Οι φοιτητές που συγκεντρώθηκαν, τόνισαν ότι είναι αντίθετοι στη λειτουργία των τουρνικέ ενώ όπως τόνισε ο φοιτητής Αναστάσιος Παπαστουγιαννούδης, μιλώντας στα τοπικά Μέσα, η τοποθέτησή τους δημιουργεί ένα κλίμα εντός του ΑΠΘ ότι «απειλείται το πανεπιστήμιο από τους φοιτητές».

Video Loading...

«Είδαμε ότι ακριβώς μόλις έκλεισε όλο το πανεπιστήμιο για καλοκαίρι τοποθετήθηκαν στις δύο εισόδους του κτηρίου Διοίκησης τουρνικέ λες και είμαστε σε κάποιο γήπεδο, κάτι που αποτελεί διάταξη του νόμου Κεραμεως – Χρυσοχοΐδη και έρχεται ως συνέχεια κινήσεων που είδαμε το προηγούμενο διάστημα, όπως τα ΜΑΤ μέσα στο ΑΠΘ. Σε όλα αυτά εμείς θα απαντήσουμε όπως με τη σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας ενώ μαζί μας είναι όλη η ακαδημαϊκή κοινότητα», τόνισε ο φοιτητής.

Οι φοιτητές παράλληλα, όπως είπαν, διαμαρτύρονται και για τον νόμο του υπουργείου Παιδείας τονίζοντας ότι θα αγωνιστούν για να παραμείνει δημόσιος ο χαρακτήρας των πανεπιστημίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΑΠΘ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ