Μενού
  • Α-
  • Α+

Καταλυτικό ρόλο στην άσκηση νέας ποινικής δίωξης στη Ρούλα Πισπιρίγκου για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας κατά συρροή σε ήρεμη ψυχική κατάσταση για τους θανάτους Μαλένας και Ιριδας, έπαιξαν οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών. Οι υγειονομικοί που έζησαν από κοντά τον εφιάλτη της μόλις 3,5 ετών Μαλένας μέχρι την ημέρα που κατέληξε στις 13 Απριλίου του 2019 «έκαψαν» με τις καταθέσεις τους στην ανακρίτρια την προφυλακισμένη για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Μπαμ», όσοι κλήθηκαν να καταθέσουν στις εισαγγελικές Αρχές αποδόμησαν πλήρως το σενάριο που παρουσίασε η μητέρα των τριών νεκρών παιδιών από την Πάτρα, ότι ένα υγιές και κοινωνικό κορίτσι, το οποίο εκείνο το μοιραίο πρωινό έπαιζε ευδιάθετο στον παιδότοπο του νοσοκομείου και αργότερα έτρωγε σουβλάκι, να κατέληξε στα καλά καθούμενα, βγάζοντας μία κραυγή όπως περιέγραψε η μητέρα του.

Στις καταθέσεις τους οι γιατροί του «Παίδων» διατρανώνουν ότι δεν αποδέχονται την ηπατική ανεπάρκεια και τον παθολογικό θάνατο ως αιτία θανάτου της Μαλένας. Αναφέρουν ότι την ώρα που μπήκαν στο δωμάτιο αντίκρισαν την εικόνα όχι ενός παιδιού το οποίο είχε υποστεί ένα ξαφνικό επεισόδιο, αλλά την εικόνα ανθρώπου ο oπoioς ήταν νεκρός για ώρα. Έκαναν, δε, λόγο για εικόνα «διακομιδής», θέλοντας να εξηγήσουν ότι αντίκρισαν ένα παιδί πεθαμένο και κρύο. Οι δε νοσηλευτές που κατέθεσαν, περιέγραψαν την Πισπιρίγκου ως μία «μητέρα» της οποίας το παιδί νοσηλευόταν και εκείνη κοίταζε το υπερπέραν από το παράθυρο, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Στη δικογραφία, παράλληλα, περιέχονται μαρτυρίες που διαψεύδουν πλήρως τον ισχυρισμό της Ρούλας Πισπιρίγκου ότι δεν έβρισκε γιατρούς ή νοσηλευτές. Σε κατάθεση αναφέρεται ότι εξήλθε από το δωμάτιο νοσηλείας της Μαλένας και ειδοποίησε το προσωπικό, χωρίς όμως να τους δώσει την αίσθηση ότι κάτι ιδιαίτερα σοβαρό συνέβαινε.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν θα περάσει την πόρτα της 18ης τακτικής ανακρίτριας πριν τον Σεπτέμβρη, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει μετά την απολογία της, η απόφαση της Δικαιοσύνης σχετικά με το εάν μπορεί να της επιβληθεί δεύτερη προφυλάκιση. Επιπλέον, με το δεδομένο ότι το πρώτο σκέλος της υπόθεσης έχει περαιωθεί και αναμένεται εισαγγελική πρόταση, παραμένει άγνωστο το εάν θα γίνουν δυο διαφορετικές δίκες για την υπόθεση ή τελικά θα συνεκδικαστούν, εάν βέβαια εκδοθούν αντίστοιχα βουλεύματα που να παραπέμπουν τη Ρούλα Πισπιρίγκου σε δίκη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA