Μενού
  • Α-
  • Α+

Συγκλονίζει το βίντεο από την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μεταναστών, οι οποίοι επέβαιναν σε λέμβο στη θαλάσσια περιοχή 38 ναυτικά μίλια νότια της Ρόδου. Οπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο, Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας βρίσκεται πάνω από τη θάλασσα και μόλις γίνονται αντιληπτοί δύο μετανάστες, επιχειρείται αμέσως η διάσωσή τους. Οι μετανάστες που έχουν διασωθεί από τις Αρχές πηγαίνουν σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. 

Μέχρι τώρα έχουν διασωθεί 29 άτομα, ανάμεσά τους Αφγανοί, Ιρανοί και Ιρακινοί. Οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι στη λέμβο επέβαιναν 80 άτομα ενώ οι νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο για 60. Στην έρευνα για τον εντοπισμό των 30 μεταναστών, που αγνοούνται, παίρνουν μέρος δύο παραπλέοντα σκάφη ενώ έσπευσαν πλοία του Λιμενικού Σώματος, ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, δύο παραπλέοντα σκάφη και ένα ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

https://streamable.com/9c5e4s

Σύμφωνα με μαρτυρίες των διασωθέντων, το ταξίδι τους ξεκίνησε πριν από δύο ημέρες από το λιμάνι Αττάλεια Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία και το σκάφος τους σήμερα το βράδυ βρισκόταν σε δυσχερή θέση. Τα σωστικά μέσα επιχειρούν κάτω από δύσκολες συνθήκες, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι με ένταση 5-6 μποφόρ. Μόλις ένας μικρός αριθμός από τους διασωθέντες φορούσε σωσίβιο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA