Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Ανθούλα Ανάσογλου, δικηγόρος της 26χρονης μητέρας από τον Βόλο που έζησε τον εφιάλτη μέσα στο ίδιο της το σπίτι όταν όπως κατήγγειλε ο σύντροφός της την απείλησε με κατσαβίδι μπροστά στα μάτια του ανήλικου παιδιού της, μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ «Από τις έξι» και ανέφερε ότι «δεν εφαρμόστηκε σωστά ο νόμος της ενδοοικογενειακής βίας» τονίζοντας ότι «δεν είναι λύση η απομάκρυνση του θύματος από την οικία της αλλά τα ασφαλιστικά μέτρα».

Διαβάστε ακόμη: Ιθάκη: Λιμενικοί έσωσαν 27χρονη από τα χέρια του 32χρονου νταή συντρόφου της - Την ξυλοκοπούσε σε δάσος

«Ο καταδικασθείς, πρώην σύντροφος, είναι αμετανόητος. Πώς να μη νιώθει απειλή» δήλωσε η κυρία Ανάσογλου, δικηγόρος  της 26χρονης μητέρας, η οποία τώρα φιλοξενείται σε ξενώνα κακοποιημένων γυναικών, η οποία μεταφέρθηκε σε ασφαλές περιβάλλον μετά από παρέμβαση της υφυπουργού δημογραφικής πολιτικής, Μαρίας Συρέγγελα.

Η δικηγόρος της 26χρονης μητέρας σχόλιασε ότι ο πρώην σύντροφος της παραμένει προκλητικός στις δηλώσεις του. «Μη ακολουθώντας τις οδηγίες του δικηγόρου που τον συμβούλευσε θέλησε να θολώσει να νερά και να δείξει ότι όλα είναι στο μυαλό της γυναίκας. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτός ο άνθρωπος καταδικάστηκε αλλά δεν εφαρμόστηκε σωστά ο νόμος» δήλωσε η δικηγόρος της 26χρονης που είναι μητέρα ενός ανήλικου παιδιού.

«Ο νόμος της ενδοοικογενειακής βίας δίνει τη δυνατότητα στο δικαστήριο να αναβάλλει την υπόθεση και να θέσει περιοριστικά μέτρα» είπε και σχολίασε ότι κατά την εκδίκαση της υπόθεσης από τον δικαστή δεν είχε εκδοθεί η ιατροδικαστή έκθεση του θύματος» είπε η κ. Ανάσογλου. Η νομικός επέκρινε τον πώς οδηγήθηκε o κατηγορούμενος άρον άρον στον Εισαγγελέα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το να γίνει διαδικασία αυτοφώρου και να πάρει αναστολή είναι μια πλημμεληματική απόφαση και δεν προστατεύει την κοπέλα».

Να σημειωθεί ότι το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, καταδίκασε τον 34χρονο δράστη της κακοποίησης σε ποινή φυλάκισης ενός (1) έτους και δυο (2) μηνών με τριετή αναστολή και δικαίωμα έφεσης. Ο 36χρονος ο οποίος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος μετά την απόφαση του δικαστηρίου, δεσμεύτηκε στους δικαστές ότι δεν θα ενοχλήσει ξανά την 26χρονη και ότι θα κάνει τα νόμιμα, ώστε να μπορεί να βλέπει το 5χρονο παιδί του.

Θα ζητήσουμε ασφαλιστικά μέτρα

Οπως αποκάλυψε η δικηγόρος που ανέλαβε την υπεράσπιση του θύματος έμφυλης βίας θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη για να ζητήσουν ασφαλιστικά μέτρα με προσωρινή διαταγή. «Αδυνατώ να καταλάβω γιατί το δικαστήριο δεν έδειξε αυτά τα αντανακλαστικά» είπε η κυρία Ανάσογλου χαρακτηρίζοντας αναληθή την πληροφορία ότι υπάρχει φρούρηση στο σπίτι όπου διέμενε το ζευγάρι. «Θα κάνω μια έκκληση προς τον Εισαγγελέα για ασφαλιστικά μέτρα. Δεν είναι λύση η απομάκρυνση αλλά να μπορεί να ξαναγυρίσει η κοπέλα εκεί που είναι το σπίτι της, τα πράγματά της», πρόσθεσε η κυρία Ανάσογλου.

Δεν είναι λύση να φύγει η κοπέλα από το σπίτι

«Είναι ένα εργαζόμενο κορίτσι που πρέπει να στηρίξει ένα ανήλικο τέκνο. Πηγαίνει στη δουλειά της. Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει την κοπέλα. Ο πρώην σύντροφός της μετά από αυτή την κατάσταση δίνει συνεντεύξεις και εκτοξεύει απειλές ότι θέλει να γυρίσει πίσω. Αδυνατώ να καταλάβω γιατί αδυνατεί να καταλάβει το μέγεθος της πράξης, την ώρα που όλη η κοινή γνώμη είναι εναντίον του», ανέφερε η δικηγόρος της 26χρονης.

Η ποινή δεν αποτρέπει τον δράστη

Για την υπόθεση τοποθετήθηκε και ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου, δικηγόρος – εγκληματολόγος. «Υπάρχει μια σωρεία τέτοιων περιπτώσεων και η προώθησή της προς τη Δικαιοσύνη γίνεται αργά. Στην ουσία αυτό είναι το πρόβλημα. Χρειάζεται μια εξειδικευμένη βοήθεια από την αστυνομία», είπε ο κ. Παπαϊωάννου. «Η Δικαισύνη μας έχει προβλήματα ανακλαστικών. Δεν καταλαβαίνει σωστά τι έχει μπροστά στα μάτια της», πρόσθεσε ο εγκληματολόγος.

Ερωτηθείς για το πόσο καιρό μπορεί να φυλακιστεί ο θύτης σε μια ανάλογη περίπτωση ο νομικός τόνισε ότι τα χρόνια είναι λίγα δηλώνοντας ότι «ο δράστης έχει διαμορφωθεί έτσι για να καταστρέψει το θύμα του».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA