ΚΟΙΝΩΝΙΑ
11/08/2022 13:38

Χαλκιδική: Καταδυτικό κέντρο δίνει πτυχία γοργόνας - Τα μαθήματα και οι προϋποθέσεις για την πιστοποίηση

Εκπαιδεύτριες από τη Χαλκιδική παραδίδουν μαθήματα προκειμένου κανείς να αποκτήσει τις δεξιότητες μίας... γοργόνας - Το καταδυτικό κέντρο δίνει μάλιστα και πτυχία γοργόνας, πιστοποιώντας την πρωτότυπη αυτή δεξιότητα

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Χαλκιδική: Καταδυτικό κέντρο δίνει πτυχία γοργόνας - Τα μαθήματα και οι προϋποθέσεις για την πιστοποίηση
(Πηγή: Shutterstock)
Ανάγνωση:

Τα «δύο πόδια σε μία ουρά» έχουν βάλει δύο εκπαιδεύτριες στη Χαλκιδική, σε εκατοντάδες τουρίστες, Ελληνες και ξένους, στους οποίους μαθαίνουν να κολυμπούν, όπως οι γοργόνες, τα μυθικά πλάσματα του βυθού. Οσοι παρακολουθήσουν όλο τον κύκλο μαθημάτων παίρνουν και «πτυχίο», καθώς το συγκεκριμένο καταδυτικό κέντρο πιστοποιεί την πρωτότυπη αυτή δεξιότητα.

Διαβάστε ακόμη: Σκιάθος: Προσγείωση αεροπλάνου κόβει την ανάσα - Πέρασε ελάχιστα μέτρα από τον κόσμο

Βουτώντας κάποιος μέσα στη θάλασσα ή στην πισίνα με τη στολή της γοργόνας νιώθει ότι είναι κάπου αλλού, λένε οι εκπαιδεύτριες Γερασιμούλα Σταύρου και Μαρία Αναστασίου, που μίλησαν στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM». Προϋπόθεση για να παρακολουθήσει κάποιος τα μαθήματα είναι να έχει συμπληρώσει το έκτο έτος της ηλικίας του.

«Ανάμεσα σε μια σειρά προγραμμάτων που παρέχουμε στο καταδυτικό κέντρο "OURANOUPOLI Scuba Diving Center by EYPHORIA" και αφορούν στην εκμάθηση κολύμβησης, είναι και αυτό με το μονοπέδιλο. Στην ουσία είναι το μισό κάτω μέρος μιας γοργόνας, όπου μπαίνουν τα πόδια σε ένα πέδιλο που αναγκάζει τον χρήστη του να κινείται έχοντας ενωμένα τα πόδια του» όταν φορά την ουρά, εξηγεί η κυρία Σταύρου, δικηγόρος στο επάγγελμα, η οποία τα καλοκαίρια, μακριά από τις δικαστικές αίθουσες, εκπαιδεύει «γοργόνες».

Video Loading...

Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα και τις οδηγίες των εκπαιδευτριών μπορεί κάποιος να αποκτήσει ορισμένες από τις δεξιότητες μιας «γοργόνας». «Ήδη, φέτος το καλοκαίρι έχουμε δώσει δεκάδες πτυχία. Ανάμεσά στους εκπαιδευόμενούς μας, μάλιστα, ήταν και μια κυρία 72 ετών, που πήρε πρόσφατα το πιστοποιητικό της γοργόνας», λέει η Μαρία Αναστασίου, ιδιωτική υπάλληλος. Γεννημένη στην Χαλκίδα και έχοντας αγαπήσει από μικρή το νερό, ασχολείται με την τεχνική κολύμβηση και τα τρία τελευταία χρόνια είναι εκπαιδεύτρια στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Με το πέρας των μαθημάτων μπορεί κάποιος να κατεβάσει το πτυχίο του μέσω συγκεκριμένης εφαρμογής στη συσκευή του κινητού του ή να παραλάβει ένα τυπωμένο πιστοποιητικό από τον παγκόσμιο οργανισμό καταδύσεων PADI. Ο αριθμός των μαθημάτων που απαιτούνται εξαρτάται από το επίπεδο του κάθε εκπαιδευόμενου. Ένας μέσος όρος είναι δυο με τρεις μέρες και κυρίως δουλεύεται η τεχνική του να κολυμπάς με ενωμένα πόδια. «Η κολύμβηση με την ουρά είναι πολύ διαφορετική από τον συνήθη τρόπο που έχουμε μάθει να κολυμπάμε με τα δυο μας πόδια πάνω - κάτω. Στην περίπτωση της κολύμβησης γοργόνας, η κίνηση γίνεται ενιαία, οπότε μπαίνουμε σε μια διαδικασία να μάθουμε τη σωστή τεχνική και να χρησιμοποιεί ο ενδιαφερόμενος τον κορμό και τα χέρια», εξηγεί -μεταξύ άλλων- η κυρία Σταύρου.

«Τα παιδιά μαθαίνουν να κάνουν χρήση της αναπνοής με τη μάσκα ή τον αναπνευστήρα, πώς να αντιδρούν αν γεμίζει η μάσκα νερό, αν πάθουν κράμπα κατά τη διάρκεια της κολύμβησης μέχρι και πώς μπορούν να ξεβουλώνουν τα αυτιά τους στον βυθό», συμπληρώνει η κυρία Αναστασίου. Το καταδυτικό κέντρο στην Ουρανούπολη είναι ένα από τα τρία πανελλαδικά που παρέχει την πιστοποίηση του παγκόσμιου οργανισμού και όπως λένε οι εκπαιδεύτριες δεν αλλάζουν με τίποτα τη χαρά κάθε φορά που βλέπουν μικρές και μεγάλες θηλυκές και αρσενικές «γοργόνες» να αποκτούν ικανότητες και δεξιότητες στην επιφάνεια και μέσα στο νερό και βέβαια ένα πρωτότυπο πτυχίο στο βιογραφικό τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΠΤΥΧΙΟ ΓΟΡΓΟΝΑ ΚΟΛΥΜΠΙ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ