ΚΟΙΝΩΝΙΑ
14/08/2022 09:13

Σεισμός - Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Γιατί έχουμε σεισμική ησυχία

Εξηγώντας την άποψή του ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος υποστηρίζει ότι «όλο το 2022 έχουμε πολύ χαμηλά μεγέθη στην επικράτεια σε σχέση με την περίοδο 2020-2021, οπότε είχαμε πολλούς, αλλεπάλληλους ισχυρούς σεισμούς άνω των 6 Ρίχτερ. Μέσα στο 2022 δεν έχουμε ξεπεράσει τα 5 Ρίχτερ»

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Σεισμός - Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Γιατί έχουμε σεισμική ησυχία
Σεισμός - Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Γιατί έχουμε σεισμική ησυχία
Ανάγνωση:

Σεισμός 4,8 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ έγινε στις 06:24 την Κυριακή, παραμονή Δεκαπενταύγουστου, στον θαλάσσιο χώρο 27 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοανατολικά από το Βαθύ Σάμου, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Διαβάστε ακόμη: Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στη Σάμο - Αναστάτωση στους κατοίκους

Το επίκεντρο του σεισμού, που χαρακτηρίζεται «ασθενής» από το Ινστιτούτο, βρισκόταν 298 χιλιόμετρα ανατολικά της Αθήνας. Στο μεταξύ, ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μιλώντας στα ΝΕΑ, σημειώνει ότι «διανύουμε μια περίοδο σεισμικής ησυχίας». Εξηγώντας την άποψή του υποστηρίζει ότι «όλο το 2022 έχουμε πολύ χαμηλά μεγέθη στην επικράτεια σε σχέση με την περίοδο 2020-2021, οπότε είχαμε πολλούς, αλλεπάλληλους ισχυρούς σεισμούς άνω των 6 Ρίχτερ. Μέσα στο 2022 δεν έχουμε ξεπεράσει τα 5 Ρίχτερ».

Κατά τον Γεράσιμο Παπαδόπουλο, το γεγονός αυτό έχει την ερμηνεία του: «Την προηγούμενη διετία απελευθερώθηκε μεγάλο ποσό σεισμικής ενέργειας σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο και προφανώς το σύστημα είναι πλέον σε φάση συσσώρευσης ενέργειας». «Το έχουμε δει και άλλες φορές στο παρελθόν και είναι απολύτως συμβατό με τη γεωδυναμική της περιοχής», προσθέτει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος για να εξηγήσει την άποψή του περί «σεισμικής ησυχίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΣΕΙΣΜΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ