ΚΟΙΝΩΝΙΑ
15/08/2022 12:32

Εφετείο Αθηνών: «Από αποταμιεύσεις και αγοραπωλησίες το 1,5 εκατ. ευρώ που βρέθηκε στον πρώην παίκτη ριάλιτι»

Όπως είπε ο δικηγόρος του 34χρονου πρώην παίκτη ριάλιτι «η ποσότητα των ναρκωτικών που παραδόθηκε δεν συνάδει με τα χρήματα που παραδόθηκαν. Η ΕΛ.ΑΣ. λέει ότι είναι πηγή ναρκωτικών αλλά μιλάμε για μια δικογραφία που δεν έχει καμία μαρτυρία ή παρακολούθηση για διακίνηση ναρκωτικών»

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Εφετείο Αθηνών: «Από αποταμιεύσεις και αγοραπωλησίες το 1,5 εκατ. ευρώ που βρέθηκε στον πρώην παίκτη ριάλιτι»
Πηγή: Eurokinissi
Ανάγνωση:

Την ώρα που ο 34χρονος Βασίλης Γ. ζητεί «συγγνώμη από όλους» και λέει ότι «έχω μετανιώσει για όλα», αναφερόμενος στην εισβολή του στο Εφετείο Αθηνών, μυστήριο παραμένει πώς βρέθηκαν στην κατοχή του 1,5 εκατομμύριο ευρώ και κάθε λογής ναρκωτικά.

Για πρωτοφανή υπόθεση και ένα «σπάνιο φαινόμενο παράδοσης χρημάτων και ναρκωτικών στο Εφετείο», μίλησε ο δικηγόρος του 34χρονου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, κάνοντας λόγο για «έναν άνθρωπο σε μια τραγική ψυχιατρική κατάσταση πέραν του ότι ήταν σωματικά καταβεβλημένος, καθώς ήταν στο χώρο των ναρκωτικών ως χρήστης».

Όπως είπε στον Alpha ο δικηγόρος του 34χρονου «η ποσότητα των ναρκωτικών που παραδόθηκε δεν συνάδει με τα χρήματα που παραδόθηκαν. Η ΕΛ.ΑΣ. λέει ότι είναι πηγή ναρκωτικών αλλά μιλάμε για μια δικογραφία που δεν έχει καμία μαρτυρία ή παρακολούθηση για διακίνηση ναρκωτικών».

Video Loading...

Ο ίδιος χαρακτήρισε «καθοριστική» την Τρίτη (16 Αυγούστου), «καθώς θα μαζέψουμε αποδείξεις για ένα μεγάλο μέρος του ποσού που προκύπτει η νόμιμη πηγή του, καθώς αφορά αγοραπωλησίες και αποταμιεύσεις όλης της οικογένειας». Μάλιστα, ο δικηγόρος του πρώην παίκτη ριάλιτι υποστηρίζει ότι ο 34χρονος και η οικογένειά του «είχαν μεγάλη οικονομική επιφάνεια».

Υποστηρίζοντας το σκεπτικό της γραμμής της υπεράσπισης του Βασίλη Γ., ο δικηγόρος του είπε ότι «δεν είναι και τυχαίο ότι δόθηκε εντολή για άμεση κράτησή του στο Δαφνί. Συνήθως οι διακινητές ναρκωτικών κρατούνται είτε σε τμήμα είτε στη ΓΑΔΑ. Το να εισαχθεί υποδηλώνει αφενός την εξάρτησή του και αφ' ετέρου τα ψυχιατρικά προβλήματα που αντιμετωπίζει».

Απολογείται στον ανακριτή ο πρώην παίκτης ριάλιτι

Σημειώνεται ότι για αύριο, Τρίτη είναι προγραμματισμένη η απολογία του 34χρονου χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί αν αυτό θα γίνει με μεταγωγή του στα δικαστήρια της Ευελπίδων είτε αν θα είναι ο ανακριτής που θα μεταβεί στο Δαφνί για τη λήψη της απολογίας.

Στον Alpha παρουσιάστηκε, επίσης, η κατάθεση του ειδικού φρουρού που ήρθε πρώτος, το μεσημέρι του Σαββάτου, αντιμέτωπος με τον 33χρονο όταν «εισέβαλε» στο Εφετείο:

Video Loading...

«Εκτελούσα διατεταγμένη υπηρεσία σκοπού στον χώρο στάθμευσης του εφετείου Αθηνών. Στις 8:40 εισήλθε στον χώρο στάθμευσης του Εφετείου αυτοκίνητο μάρκας Nissan και χρώματος λευκού χωρίς να σταματήσει στο σήμα ελέγχου που έκανα. Αφού εισήλθε, στάθμευσε κανονικά και κατέβηκε από το αυτοκίνητο ένας άνδρας μελαχρινός, μετρίου αναστήματος και μου είπε ότι ήθελε να πάει στη φυλακή. Αμέσως τον ρώτησα για ποιο λόγο θέλει να μπει φυλακή και μου απάντησε πως δεν είναι καλά και θέλει να πάει φυλακή. Όταν τον ρώτησα που είναι η γυναίκα του μου είπε ότι δεν έχει σχέση και ότι έχει ναρκωτικά μαζί του. Καθ’ όλη την επικοινωνία μας ήταν ήρεμος και κατευθυνθήκαμε στο όχημά του στο οποί είχε εντός αρκετά πράγματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΕΦΕΤΕΙΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ