ΚΟΙΝΩΝΙΑ
17/08/2022 20:43

«Φαντομάς»: «Εκανα λάθος που έκλεψα τον πίνακα του Πάμπλο Πικάσο από την Εθνική Πινακοθήκη»

«Ο,τι συνέβη, έγινε από την αγάπη μου στην Τέχνη. Πιστεύω ότι οποιοσδήποτε άνθρωπος μπορεί κάποια στιγμή στη ζωή του να κάνει κάποιο λάθος», λέει σήμερα ο «Φαντομάς» για την κλοπή του πίνακα του Πάμπλο Πικάσο από την Εθνική Πινακοθήκη

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
«Φαντομάς»: «Εκανα λάθος που έκλεψα τον πίνακα του Πάμπλο Πικάσο από την Εθνική Πινακοθήκη»
«Φαντομάς»: «Εκανα λάθος που έκλεψα τον πίνακα του Πάμπλο Πικάσο από την Εθνική Πινακοθήκη»
Ανάγνωση:

Προσωρινά εκτός φυλακής είναι ο «Φαντομάς», ο οποίος είχε κλέψει από την Εθνική Πινακοθήκη έναν πίνακα πολύ μεγάλης αξίας του Πάμπλο Πικάσο. Πριν από έναν χρόνο είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος, μετά τη σύλληψη και την ομολογία του. Μετά την προσωρινή αποφυλάκισή του ο «Φαντομάς», μιλώντας στον Alpha, τονίζει: «Εκανα λάθος που έκλεψα τον πίνακα του Πικάσο», για να προσθέσει: «Ο,τι συνέβη, έγινε από την αγάπη μου στην Τέχνη. Πιστεύω ότι οποιοσδήποτε άνθρωπος μπορεί κάποια στιγμή στη ζωή του να κάνει κάποιο λάθος. Υπέπεσα σε αυτό το λάθος και φτάσαμε σε ένα σημείο που χωρίς την έμπρακτη μεταμέλειά μου και συνεργασία με τις διωκτικές Αρχές τα έργα αυτά δεν θα είχαν επιστρέψει σε καμία περίπτωση στον ελληνικό λαό, όπου ανήκαν».

Από την πλευρά του ο συνήγορος υπεράσπισής του, Σάκης Κεχαγιόγλου, δηλώνει: «Είναι μία απόφαση σύμφωνη με την ποινική δικονομία αλλά και το δίκαιο σαν έννοια. Θεωρώ ότι αυτή η έμπρακτη μεταμέλεια θα αναγνωριστεί. Και όταν έρθει ο καιρός, θα αντιμετωπίσει τους φυσικούς του δικαστές».

Video Loading...

Το 2012, ο κατηγορούμενος είχε παραβιάσει τα συστήματα ασφαλείας της Εθνικής Πινακοθήκης και είχε κλέψει το «Γυναικείο κεφάλι», με αριθμό έργου 1.357, αναφορά του Πικάσο στη μούσα του Ντόρα Μάαρ, το οποίο φιλοτέχνησε το 1939, το έργο «Μύλος» (1905), από την πρώτη περίοδο του Ολλανδού Πιετ Μοντριάν κι ένα σχέδιο θρησκευτικής απεικόνισης των αρχών του δέκατου έβδομου αιώνα, που αποδίδεται στον Ιταλό Γκουλιέλμο Κάτσια (Μονκάλβο).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΠΑΜΠΛΟ ΠΙΚΑΣΟ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ