Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Σταματίνα Σταματάκου είναι διευθύντρια του «Zero Stray Academy», μιας ακαδημίας που παρέχει γνώσεις στους δήμους για να μειωθεί ο αριθμός των αδέσποτων ζώων - σκυλιών και γατών αλλά είναι και δημοσιογράφος που ασχολείται με φιλοζωικά θέματα. Σε πρόσφατη ανάρτησή της στον προσωπικό λογαριασμό στο Facebook δημοσιεύει ένα ποστ για την ομάδα «Strays Sparta Greece - SSG» και την προσπάθεια που δόθηκε στο κυνοκομείο της Σπάρτης για να σωθούν περίπου 500 σκυλιά που ζούσαν σε άθλιες συνθήκες.

«Λέξη προς λέξη για τη Σπάρτη. Τόσα σκ... τον Φεβρουάριο, τόση λάσπη τώρα. Πλασματάκια μου για εσάς άξιζε και θα ζούσαμε μαζί σας στην κόλαση ξανά», αναφέρει χαρακτηριστικά η ίδια και συμπληρώνει: «Strays Sparta Greece - SSG» για τις προσπάθειες που καταβλήθησαν για τη σωτηρία των σκυλιών στη Σπάρτη.

«Έχουν περάσει σχεδόν 6 μήνες που κάθε μέρα ταΐζουμε, ποτίζουμε, καθαρίζουμε, τρέχουμε στους γιατρούς και δίνουμε την ψυχή μας για τα σκυλιά των κυνοκομείων της Σπάρτης. Εμείς οι εθελοντές. Και νιώθουμε την ανάγκη να πούμε μέσα από την καρδιά μας ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους εσάς που μας βοηθήσατε να γίνουμε μια αλυσίδα σωτηρίας γι’ αυτά τα πλάσματα».

«Πρώτα-πρώτα στο Save a Greek Stray που κατάφερε κι έσπασε τα λουκέτα και μας άνοιξε τις πόρτες κάνοντας όλες τις νομικές ενέργειες και παίρνοντας μαζί του 41 άρρωστα σκυλιά γιατί χωρίς εκείνο δεν θα μπαίναμε ποτέ μέσα για να βοηθήσουμε τα ζώα, στο Zero Stray Pawjectκαι τη Σταματίνα Σταματάκου που από όταν άνοιξαν οι πόρτες ήρθε στον τότε βάλτο και μέχρι σήμερα είναι ακόμα εδώ συντονίζοντας από την περίθαλψη μέχρι τις εργασίες στο καταφύγιο, στην κτηνίατρό μας @Νεφέλη Σωτηρία Σίνου που κυλίστηκε για τα σκυλιά μας στις λάσπες στις πιο αντίξοες συνθήκες και συνεχίζει ακόμα να είναι η γιατρός μας, στα φιλοζωικά σωματεία σε όλη την Ελλάδα που μας στήριξαν, σε εσάς που μας στείλατε ένα τσουβάλι τροφή ή φάρμακα ή το οτιδήποτε που ζητούσαμε, σε εσάς που ήρθατε μία μέρα και καθαρίσατε μαζί μας -εσείς θυμάστε ότι τα κόπρανα έφταναν πάνω από το γόνατο και βουλιάζαμε μέσα-, σε εσάς που σώσατε για πάντα ένα πλάσμα που έζησε στην κόλαση, σε εσάς που φιλοξενείτε τα σπαρτιατάκια μας και τους ψάχνετε υιοθεσίες, σε όλους εσάς», σημειώνει το «Strays Sparta Greece - SSG».

«Χρωστάμε κι ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Γρήγορη Δημητριάδη για τη μεγάλη στήριξή του, εξασφαλίζοντας την κτηνιατρική περίθαλψη όλων των ζώων των δημοτικών κυνοκομείων της Σπάρτης από εξετάσεις, εμβόλια, στειρώσεις, αποπαρασιτώσεις, μέχρι δύσκολα χειρουργεία και σοβαρές θεραπείες. Και προστατεύοντας αυτά τα πλάσματα από όσους προσπάθησαν να φέρουν εμπόδια ακόμη και όταν είχαν όλα αποκαλυφθεί. Γιατί όταν άνοιξαν οι πόρτες εμείς μαζί με τα εκατοντάδες τόσο αδύναμα πλάσματα ήρθαμε αντιμέτωποι με κανονικά θηρία που δεν τα φαντάζεστε και ούτε εμείς τα είχαμε φανταστεί είναι η αλήθεια. Και του χρωστάμε αυτό το μεγάλο ευχαριστώ γιατί τώρα που δεν είναι διευθυντής κανενός πρωθυπουργού και που το θέμα της Σπάρτης δεν είναι θέμα στα sites και τα δελτία ειδήσεων επικοινώνησε μαζί μας για να μας ρωτήσει σε τι κατάσταση βρίσκονται τα ζώα και αν χρειαζόμαστε κι άλλη βοήθεια» σημειώνει το «Strays Sparta Greece - SSG».

«Αν είχατε δει από κοντά πώς ήταν η κόλαση της Σπάρτης τον Φεβρουάριο καταλαβαίνετε για τι θαύμα μιλάμε. Για ένα θαύμα που δουλέψαμε πολύ και πολλοί. Σας ευχαριστούμε τόσο για όλα, έστω κι ένας κρίκος να έλειπε από αυτή την αλυσίδα τα πλάσματα αυτά δεν θα είχαν σωθεί. Σας παρακαλούμε να θυμάστε πάντα τα σπαρτιατάκια, να θυμάστε την κόλαση που έζησαν για να μην υπάρξει ποτέ ξανά καμία Σπάρτη από κανέναν δήμο, να δώσετε μια ευκαιρία και στα υπόλοιπα πλασματάκια μας να βρουν επιτέλους αυτό που τους αξίζει, ένα δικό τους σπίτι. Σας ευχαριστούμε!», καταλήγει το «Strays Sparta Greece - SSG».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA