Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένα τρίτο σκάφος με 67 επιβαίνοντες έφθασε τα ξημερώματα στα Κύθηρα. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, έδεσε στον Λημνιώνα και οι άνθρωποι αποβιβάστηκαν και στη συνέχεια εντοπίστηκαν από τις Αρχές.

Οι 67 άνθρωποι έρχονται να προστεθούν στους περίπου 200 που έφθασαν στα Κύθηρα με παρόμοιο τρόπο μέσα στις τελευταίες 24 ώρες. Αξίζει να τονιστεί ότι στα Κύθηρα συνελήφθησαν από το Λιμενικό Σώμα τρεις Τούρκοι υπήκοοι που φέρονται ως οι διακινητές 94 εκ των προσφύγων.

Οι συλλήψεις έγιναν το πρωί της Τετάρτης μετά τον εντοπισμό των μεταναστών στην περιοχή Πίσω Γιαλός Καψαλίου, καθώς και του ιστιοφόρου σκάφους που τους μετέφερε. Στην ίδια περιοχή εντοπίστηκε και δεύτερο σκάφος, στο οποίο επέβαιναν άλλοι 73 μετανάστες, οι περισσότεροι Ιρακινοί και Ιρανοί.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που βρίσκονται ακόμα στα Κύθηρα αναμένεται να μεταφερθούν σύντομα σε δομές στην Πελοπόννησο, σύμφωνα με το υπουργείο Μετανάστευσης. Η άφιξη των προσφύγων κινητοποίησε κατοίκους που έσπευσαν να τους βοηθήσουν, συλλέγοντας είδη πρώτη ανάγκης, ρουχισμό και παπούτσια ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε και πρόβλημα με την παροχή πόσιμου νερού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA