Μενού
  • Α-
  • Α+

Ενταση προκλήθηκε το πρωί της Παρασκευής στη δομή φιλοξενίας του Ελαιώνα με αλλοδαπούς και αλληλέγγυους που εναντιώνονται στο κλείσιμο της δομής να να αποκλείουν την είσοδο και να χρειάζεται η επέμβαση των ΜΑΤ. Μάλιστα σύμφωνα με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη υπήρξαν απειλές κατά των εργαζομένων ενώ η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές.

Διαβάστε ακόμη: Νότης Μηταράκης: «Ο φράχτης στον Εβρο θα επεκταθεί - Δεν ήταν ελληνική η νησίδα, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ»

«Ελαιώνας: μετανάστες και αλληλέγγυα άτομα απειλούν το προσωπικό μας, αυτό δεν θα γίνει ανεκτό και η δομή θα κλείσει οπωσδήποτε» έγραψε ο Νότης Μηταράκης ανεβάζοντας δύο βίντεο στον λογαριασμό του στο Twitter ενώ απαντώντας σε σχόλιο ανέφερε πως η αστυνομία: «έχει ήδη κάνει τις πρώτες προσαγωγές. Και θα υπάρξει συνέχεια, δεν θα υπάρχει ανοχή στη βία εις βάρος των υπαλλήλων του».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Νωρίτερα ο κ. Μηταράκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ σημείωσε πως οι μετανάστες δεν αντιδρούν στη μετεγκατάστασή τους, προσθέτοντας  ότι μόνο μια μειοψηφία πέντε - δέκα ανθρώπων διαμαρτύρεται για το κλείσιμο της δομής. Ο υπουργός έκανε γνωστό ότι αύτη τη στιγμή φιλοξενούνται στη χώρα μας σε δομές φιλοξενίας 18.000 μετανάστες από 92.000 που ήταν το 2020. Σημείωσε επίσης ότι από τις 121 δομές που υπήρχαν πλέον λειτουργούν 34 σε όλη τη χώρα. 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA