Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Ρoύλα Πισπιρίγκου μέσα από τον Κορυδαλλό ψάχνει να βρει στοιχεία που θα την βοηθήσουν να αμφισβητήσει το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρηα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. Σύμφωνα με το pelop.gr, η πλευρά της έχει ήδη επικοινωνία με το Ιατροδικαστικό Εργαστήριο του FBI στην Βιρτζίνια των ΗΠΑ, προς αναζήτηση απαντήσεων στα ερωτήματα που έχουν προκύψει για την υπόθεση και των τριών νεκρών παιδιών, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος». 

Η ίδια επιμένει πως είναι αθώα και υποστηρίζει ότι στο τέλος θα αποδειχθεί πως δεν έβλαψε κανένα από τα παιδιά της και ότι προφυλακίστηκε άδικα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καταγράφονται έντονες παρασκηνιακές κινήσεις, σε μια περίοδο «νεκρή», καθότι η νομική συνέχεια αναμένεται εντός Σεπτεμβρίου, οπότε η Δικαιοσύνη επανέρχεται μετά την υπηρεσιακή «ανάπαυλα» του Αυγούστου.

Ωστόσο, φαίνεται πως γίνονται υπόγειες κινήσεις προετοιμασίας και από τις δύο πλευρές, ενόψει απολογίας της κατηγορουμένης για τον θάνατο των δύο πρώτων παιδιών της, Μαλένας και Ιριδας, βάσει του τελευταίου πορίσματος των κρατικών πραγματογνωμόνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», το δίδυμο Καρακούκη – Καλόγρηα, προκειμένου να μην δοθεί νομικό πάτημα στην πλευρά Πισπιρίγκου, φαίνεται να πιέζει τις δύο ιατροδικαστές, Ιωάννα Τσάκωνα ( Μαλένας) και Αγγελική Τσιόλα ( Ιριδας), αν όχι να προσχωρήσουν, τουλάχιστον να προσαρμοστούν στο περιεχόμενο της τελικής τους έκθεσης που οδηγεί σε εγκληματικές πράξεις της προφυλακισμένης Ρούλας Πισπιρίγκου.

Η ίδια πίεση, για πιο ξεκάθαρες αναφορές, φαίνεται να ασκείται και σε μερίδα μαρτύρων του ιατρονοσηλευτικού χώρου, ώστε να μην υπάρχει κανένα «σύννεφο» στα όσα ήδη έχουν καταθέσει και αποτελούν «κόλαφο» για την κατηγορουμένη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν όμως, σημαντικές κινήσεις και από την πλευρά της υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Βάσει αυτών:

  • Το πόρισμα Καρακούκη – Καλόγρηα έχει μεταφραστεί και ήδη έχει αποσταλεί σε Τοξικολογικό Εργαστήριο της Γερμανίας.
  • Αναζητούνται, παράλληλα, κι άλλα παρόμοια Κέντρα Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας στην Ευρώπη.
  • Το πλέον σημαντικό όμως είναι ότι, ήδη υπάρχει επικοινωνία με το Ιατροδικαστικό Εργαστήριο του FBI στην Βιρτζίνια των ΗΠΑ, προς αναζήτηση απαντήσεων στα ερωτήματα που έχουν προκύψει για την υπόθεση και των τριών νεκρών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη. Μάλιστα, εκεί θα μεταβεί ο ίδιος ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Οθων Παπαδόπουλος.

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, τα υπό έλεγχο στοιχεία αφορούν, στις αρχικές ιατροδικαστικές εκθέσεις Τσάκωνα – Τσιόλα, τους ιατρικούς φακέλους των παιδιών και τις καταθέσεις του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, σε Αθήνα και Πάτρα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA