Μενού
  • Α-
  • Α+

Μια συγκλονιστική περιγραφή για όσα εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια του ορειβατικού δρόμου στη Δράμα κάνει η αθλήτρια που βρισκόταν στην ομάδα των ορειβατών, που χτυπήθηκε από κεραυνό με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας ορειβάτης και να τραυματιστεί σοβαρά άλλος ένας. Η αθλήτρια που σώθηκε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, περιέγραψε τον εφιάλτη που βίωσε η ομάδα στη Δράμα.  

«Θέλω να πω συλλυπητήρια στην οικογένεια του παιδιού. Αλήθεια δεν ξέρω αν θα ξεχάσω τη φυσιογνωμία του, πραγματικά ήταν τρομακτικό. Έχω ξανατρέξει με βροχή, αλλά η βροχή, ήταν βροχή. Δεν ήταν δηλαδή αστραπές και βροντές. Στις 03:00 τη νύχτα ξεκίνησε με την ψιχάλα, έβγαλα το αδιάβροχό μου και σε δευτερόλεπτα άνοιξαν οι ουρανοί. Ήμουν μόνη μου, με έφτασαν αυτά τα τρία παιδιά και πήγαμε μαζί την κατηφόρα και εκεί», λέει η Δέσποινα Γαβριηλίδου στον ΑΝΤ1.

«Δεν κατάλαβα τι έγινε, δεν κατάλαβα. Σαν να έσκασε μία βόμβα δίπλα μου και τους βλέπω όλους, σκόρπιους. Άλλος εδώ, άλλος εκεί παραπέρα και πανικοβλήθηκα! Δεν άκουγα τίποτα και αρχίσαμε. Οι δύο ήμασταν καλά, οι άλλοι δύο δεν ήταν καλά και όποτε προσπαθήσαμε εμείς που ήμασταν καλά να δούμε αν έχουν παλμό. Να τους προσφέρουμε βοήθεια. Το παλικάρι μπροστά μου είπε "αυτός έχει παλμό". Εγώ έπιασα το παλικάρι που σκοτώθηκε, του είπα "δεν βρίσκω παλμό" του έλεγα "σήκω, μιλά" τον έσπρωχνα μόνο γιατί δεν ήξερα τι θα αντικρίσω. Μου φώναζε ο άλλος "γύρνα τον, γύρνα τον", τον γύρισα και σοκαρίστηκα, τελείωσα, πανικοβλήθηκα. Άρχισα να ουρλιάζω, να τσιρίζω. Το παιδί μου έλεγε "Δέσποινα πρέπει να συγκεντρωθούμε". Tο βουνό γυμνό, δεν έβλεπα τίποτα», πρόσθεσε.

Ο σύζυγός της, που περίμενε στο σημείο εκκίνησης, της τηλεφώνησε αμέσως και όταν κατάλαβε πως κάτι δεν πάει καλά, ειδοποίησε τις Αρχές και ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης. «Την ώρα που έπεφταν κεραυνοί την πήρα τηλέφωνο γιατί κατεβαίναμε από το πλάι και ξέραμε περίπου σε ποιο σημείο είναι. Έβλεπα τους κεραυνούς. Μόλις φτάσαμε στο Πεδίο κάτω που είχα σήμα. Την πήρα τηλέφωνο και όταν το σήκωσε ούρλιαζε, κάτι δεν μου καθόταν καλά γιατί δεν καταλάβαινα τι έλεγε. Άκουγα μόνο τους κεραυνούς να χτυπάνε», σημείωσε. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA