Μενού
  • Α-
  • Α+

Δεν άργησαν να φανούν τα προβλήματα από τα... απόνερα της κακοκαιρίας που έπληξε την Αττική με το... καλημέρα της εβδομάδας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, ένα αυτοκίνητο «κόλλησε» μέσα στα νερά λίγο μετά τη γέφυρα Καλυφτάκη στην Κηφισιά. Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (22/8), κατά τη διάρκεια εκδήλωσης έντονης βροχόπτωσης και στο σημείο είχαν συγκεντρωθεί πολλά νερά.

Διαβάστε ακόμη: Κλέαρχος Μαρουσάκης για τον καιρό: «Πιο δύσκολο το επόμενο 48ωρο - Μεγάλη προσοχή σε πλημμύρες και κεραυνούς»

Μέσα σε λίγα λεπτά δημιουργήθηκε πλημμύρα και όπως αναφέρει η Πυροσβεστική Υπηρεσία το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε, όταν υπέστη μηχανική βλάβη από το ύψος του νερού. Οι επιβάτες που βρίσκονταν στο όχημα, ήταν τρία μέλη μίας οικογένειας τα οποία μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.

Προβλήματα στους δρόμους

Η αλλαγή του καιρικού σκηνικού ξεκίνησε νωρίτερα στην Αττική με έντονη βροχόπτωση στα βόρεια προάστια. Από το μεσημέρι εκδηλώθηκαν τα πρώτα έντονα φαινόμενα και παράλληλα ξεκίνησαν τα προβλήματα στους δρόμους. Ετσι, η κυκλοφορία διεξάγεται με σχετική στα βόρεια του νομού και συγκεκριμένα προβλήματα υπάρχουν στην άνοδο της Λεωφόρου Κηφισού από τη γέφυρα Καλυφτάκη έως την έξοδο της Κηφισίας.

Η κυκλοφορία γινόταν μόνο από την αριστερή λωρίδα λόγω φερτών υλικών που έχουν συγκεντρωθεί στο οδόστρωμα. Στην άνοδο η κυκλοφορία των οχημάτων είναι αυξημένη από το ύψος της Μεταμόρφωσης. Η εκδήλωση των φαινομένων, για τα οποία η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωση καιρού νωρίτερα, ξεκίνησε εδώ και λίγη ώρα και στην Αττική Η κακοκαιρία αναμένεται να κορυφωθεί από αύριο Τρίτη μέχρι και την Παρασκευή (26/08).

Για αρκετή ώρα έβρεξε έντονα στα Βόρεια Προάστια ενώ αρκετή συννεφιά εκδηλώθηκε και στα Νότια. Συγκεκριμένα βροχές σημειώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Αμαρουσίου ενώ δυνατή βροχή με αστραπές και βροντές υπήρξε και στα Μελίσσια. Παράλληλα σε αρκετά σημεία της πόλης υπήρξε αυξομοίωση στην τάση του ηλεκτρικού ρεύματος. Καταρρακτώδης ήταν η βροχή στo Tατόι και το Μαρούσι.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της εικόνας των βροχοπτώσεων σε ζωντανό χρόνο, από το meteo, ισχυρή βροχή καταγράφηκε στα Βριλήσσια, στο Νομισματοκοπείο, στη Μεταμόρφωση στην περιοχή των Ουρσουλινών Αμαρουσίου και στο ΣΚΡΑ Αττικής. Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, με περαιτέρω κλιμάκωση των επιχειρησιακών σχεδίων αν χρειαστεί, έχουν τεθεί οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα, για την αντιμετώπιση κινδύνων από πλημμύρες.

Οι οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας

Παράλληλα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. Επίσης, η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να λαμβάνουν μέτρα αυτοπροστασίας, ενώ έχει εκδώσει μια σειρά οδηγίες για την αποφυγή κινδύνων και δυσάρεστων επιπτώσεων, κυρίως στις περιοχές που προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων.

Αναλυτικότερα, Η ΕΜΥ έκανε λόγο για ραγδαία επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ημέρες τονίζοντας πως προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ριπαίους ανέμους. Τα φαινόμενα, που θα εκδηλωθούν από αύριο Τρίτη και θα διαρκέσουν έως και την Παρασκευή, θα επηρεάσουν όχι μόνο την ηπειρωτική αλλά και τη νησιωτική χώρα και κυρίως το Αιγαίο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA