Μενού
  • Α-
  • Α+

Είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, τόνισε ο δικηγόρος του Ορειβατικού Συλλόγου Νευροκοπίου Μιχάλης Τάσσου, σχετικά με το δυστύχημα στο όρος Φαλακρό στη Δράμα όπου σκοτώθηκε ένας ορειβάτης από πτώση κεραυνού και τραυματίστηκε άλλος ένας.

Σε δηλώσεις του στον Ant1 τη Δευτέρα, ο δικηγόρος τόνισε πως «είχαν ληφθεί όλες οι απαραίτητες άδειες για τη διεξαγωγή του αγώνα, όπου περιλαμβανόταν μέσα και ο έλεγχος για την καταλληλότητα του χώρου». Είχαν ακόμη ληφθεί και μέτρα ασφαλείας κατά τη διάρκεια του αγώνα, είπε.

Πρόσθεσε ότι «δεν υπήρξε κάποια επίσημη ενημέρωση προς τη διοργάνωση, ότι επίκεινται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που να δικαιολογούν τη διακοπή ενός αθλητικού γεγονότος».

Όπως ακόμη επισήμανε, όταν εκδηλώθηκε το βίαιο καιρικό φαινόμενο, η διοργανώτρια αρχή διέκοψε τον αγώνα. «Πρέπει να αντιληφθείτε ότι η διακοπή ενός αγώνα σε έναν ορεινό όγκο βουνού, δεν είναι όπως η διακοπή αγώνα σε ένα γήπεδο, όπου άμεσα μπαίνουν στα αποδυτήρια οι παίκτες. Όσοι αθλητές βρίσκονταν σε σημεία ελέγχου, μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία, όμως όσοι ήταν σε πλαγιά που δεν υπήρχε επικοινωνία, δυστυχώς έμειναν έξω», επισήμανε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA