Μενού
  • Α-
  • Α+

Την πρώτη αντίδραση του πατέρα της 6χρονης Αμέλιας που το μεσημέρι της Δευτέρας έχασε τη ζωή της στην παραλία Καλαμακίου στην Κόρινθο, καταγράφει το οικογενειακό του περιβάλλον, μία ημέρα μετά την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. «Δεν θα έκανα ποτέ κακό στο παιδί μου, το λάτρευα. Πάει η ψυχή μου, έφυγε η καρδιά μου. Είμαι χάλια, δεν με αφήνουν να πάω ούτε στην κηδεία του παιδιού μου. Μου το απαγορεύουν», ανέφερε σε στενούς συγγενείς του στην Αλβανία, περιγράφοντας τα πρώτα του συναισθήματα και την κακή ψυχολογική του κατάσταση.

Διαβάστε ακόμη: Κόρινθος: «Τα στοιχεία δεν κολλάνε», επιμένει ο Μπαλάσκας - Η απορία του ψαροντουφεκά για τις κινήσεις του πατέρα

Ο 42χρονος είναι υποχρεωμένος από το νόμο να μην βγει από τη χώρα και να ταξιδέψει στην Αλβανία, όπου συγγενείς και φίλοι θα πουν αύριο το τελευταίο αντίο στη μικρή Αμέλια. Ο ίδιος προσπαθώντας να εξηγήσει στους δικούς του ανθρώπους το πώς έγινε η τραγωδία, λέει πως πήγαινε κάθε μέρα με το παιδί στην ίδια παραλία για μπάνιο τον τελευταίο μήνα και ότι ούτε ο ίδιος δεν μπορεί να εξηγήσει πώς ακριβώς του γλίστρησε το παιδί μέσα από τα χέρια. 

«Είπα όλη την αλήθεια στην αστυνομία και τον εισαγγελέα, δεν θα έκανα ποτέ κακό στο παιδί, το λάτρευα. Οταν έρχοταν το παιδί στο σπίτι έπαιρνα δύναμη», είναι τα λόγια που μεταφέρουν συγγενείς του 42χρονου από συνομιλίες που είχαν μαζί του μετά την απόφαση του εισαγγελέα να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.  Αναφορικά με το εάν η εν διαστάσει σύζυγός του τον κατηγορεί για τον θάνατο του παιδιού, εκείνος ανέφερε: «Με τη σύζυγό μου είμαστε μαζί σε αυτό που μας συνέβη. Εγώ το παιδί το είχα ένα μήνα συνέχεια. Ερχόμουν κάθε απόγευμα από τη δουλειά και το έπαιρνα. Δεν έχουμε πρόβλημα, ή κατηγορίες μεταξύ μας για ό,τι συνέβη». 

«Δεν φώναξε ποτέ για βοήθεια ο πατέρας»

Στο μεταξύ, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του STAR σε μία αυτοψία του καναλιού στην παραλία και καταγράφοντας τις πρώτες αντιδράσεις των περίοικων, δεν είναι λίγοι αυτοί που επισημαίνουν ότι δεν άκουσαν ποτέ τον πατέρα να φωνάζει βοήθεια, ενώ ο πιο κοντινός κάτοικος βρίσκεται μόλις 80 μέτρα μακριά από το σημείο που έγινε η τραγωδία: «Ο πατέρας λέει ότι προσπάθησε να σώσει το παιδί, αλλά δεν μπορούσε να βουτήξει στο νερό γιατί είχε άσθμα.

Εμένα το σπίτι μου βρίσκεται 80 μέτρα μακριά από το σημείο. Είναι καλοκαίρι, την ώρα που έγινε το κακό ήταν μεσημέρι και είχα πόρτες και παράθυρα ανοιχτά, πώς γίνεται να μην άκουσα την παραμικρή φωνή για βοήθεια από τον πατέρα; Γιατί δεν φώναξε; Τον μόνο που άκουσα και μάλιστα καθαρά, ήταν τον ψαροντουφεκά που έλεγε ''Φανή, φανή, κάλεσε την αστυνομία''. Προφανώς λοιπόν ο πατέρας δεν φώναξε ποτέ», είναι τα λόγια του κατοίκου της Κορίνθου που όπως λέει και άλλοι άνθρωποι από κοντινά σπίτια βρίσκονταν σε αυλές και θα μπορούσαν να βοηθήσουν. 

«Δεν ξέραμε ότι είχαν χωρίσει, ήταν λίγο απρόσεκτος»

Από εκεί και πέρα, οι γείτονες του 42χρονου, ο οποίος μένει σε ένα διαμέρισμα λίγα μέτρα μακριά από το σημείο που έχασε τη ζωή της η 6χρονη, κάνουν λόγο για ένα ζευγάρι που δεν έδειχνε να έχει χωρίσει και μάλιστα ενδιαφέρονταν πολύ για το παιδί τους. Από την άλλη, υπάρχουν και μαρτυρίες, για σχετικά με τον πατέρα που αναφέρουν ότι ο 42χρονος δεν ήταν πάντα και τόσο προσεκτικός κατά τη μεταφορά του παιδιού στο σχολείο ή σε κάποια βόλτα.

«Εμείς ως γείτονες βλέπαμε έναν πατέρα που αγαπούσε το παιδί. Ούτε εγώ, ούτε κάποιος άλλος ένοικος είχαμε αντιληφθεί ότι το ζευγάρι ήταν σε διάσταση. Μιλάμε για μια ήσυχη οικογένεια, που δεν είχαν ιδιαίτερες επαφές με τους γύρω, αλλά βλέπαμε ένα παιδάκι χαμογελαστό και χαρούμενο. Ο μπαμπάς κάθε μεσημέρι το έπαιρνε και το πήγαινε βόλτα. Ήταν πάρα πολλή χαρούμενη η μικρή. Η μητέρα δεν είχαμε καταλάβει ότι δεν έμενε εδώ. Δεν είχα φανταστεί ότι είναι χωρισμένοι, από την τηλεόραση το έμαθα. Ο πατέρας ερχόταν όλα τα απογεύματα. Δεν σκεφτήκαμε ότι μπορεί να είναι χωρισμένοι γιατί τους βλέπαμε όλους εδώ κάθε μέρα», είπε γειτόνισσα του πατέρα.

Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, αυτό που της είχε κάνει αρνητική εντύπωση ήταν ότι: «Κάθε φορά που έπαιρνε το παιδί και το έβαζε πίσω στο μηχανάκι χωρίς κράνος, χωρίς να το δέσει, και έφευγε, εμένα μου έκανε κακή εντύπωση. Το είχα πει μάλιστα και στο σύζυγό μου ότι θα έπρεπε να του το πούμε, ότι δεν πρέπει να βάζει το παιδί στο μηχανάκι έτσι».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA